“Θέλω ρεκόρ και 1η θέση”

Η θέση στο βάθρο σε μία από τις επόμενες διοργανώσεις της τεχνικής κολύμβησης αποτελεί την προτεραιότητα του Αντώνη Τσουρουνάκη, ο οποίος για κάποια κλάσματα δευτερολέπτου δε μπόρεσε να πιάσει το όριο για την Εθνική ομάδα στο πλαίσιο του χειμερινού πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Ο αθλητής του Ν.Ο. Χανίων τονίζει ότι η προετοιμασία του από εδώ και στο εξής, επικεντρώνεται στο συγκεκριμένο στόχο ενώ σε ό,τι αφορά την… αξία που έχει αποκτήσει το επίθετό του, μιας και τόσο ο ίδιος αλλά και ο αδερφός του, Γιάννης είναι από τα “top” ονόματα του χώρου, δηλώνει απλά ότι η τεχνική κολύμβηση… τους αρέσει αποδίδοντας στην αγάπη τους για το άθλημα τις επιτυχίες που έχουν σημειώσει.

 

Ποιες είναι οι εντυπώσεις και τα συμπεράσματά σου μετά τη διοργάνωση του χειμερινού πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης όπου τόσο ο Ν.Ο.Χ. όσο και εσύ προσωπικά πήγατε πολύ καλά; Σίγουρα βέβαια σε ό,τι αφορά εσένα, για κάποια κλάσματα δευτερολέπτου, δε μπόρεσες να πιάσεις τα όρια, που ήταν η βασική σου επιδίωξη.
Ναι, δεν έπιασα το όριο. Ήταν μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές, η μόνη χρονιά που δεν έπιασα το όριο. Πιστεύω όμως ότι όλη αυτή η προσπάθεια θα μου βγει αργότερα. Θα δούμε. Όσο για την ομάδα, ναι πήγε καλά παρόλο τις συνθήκες που υπάρχουν. Υπήρξαν αθλητές μεγάλων αποστάσεων που κατάφεραν να πάνε πολύ κοντά σε όρια, που η μικρή πισίνα δεν τους βοηθά και τόσο. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι πήγαμε καλά.
Πώς θα σχολίαζες την απόδοση που έχεις μέχρι στιγμής και πόσο πιστεύεις ότι σε ώθησε περισσότερο η δεύτερη παγκόσμια επίδοση που σημείωσες το 2009;
Το σίγουρο είναι ότι αυτή η επίδοση που αναφέρεις δε μου έχει δημιουργήσει μεγαλύτερες απαιτήσεις όσον αφορά τον εαυτό μου. Προσωπικά, κολυμπάω γιατί μου αρέσει, με ικανοποιεί, ξεφεύγω λίγο από τη ρουτίνα της σχολής και της δουλειάς και με βοηθάει να διατηρούμαι σε καλή κατάσταση. Η τεχνική κολύμβηση μου άρεσε πάντοτε. Η δεύτερη θέση με ικανοποίησε σίγουρα πάρα πολύ αλλά προσπαθώ πλέον να κάνω κάτι καλύτερο. Και το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω, είναι κάποιο ρεκόρ με μία πρώτη θέση.
tsourounakisΟι στόχοι σου από εδώ και στο εξής;
Οι στόχοι μου είναι αυτοί που περιγράφω. Προσπαθώ για το καλύτερο. Θέλω να βελτιώνομαι όσο μπορώ.
Άμεσος στόχος για σένα θα μπορούσε να έχει σχέση με το OPEN που είναι η επόμενη διοργάνωση για την τεχνική κολύμβηση;
Αρχικά, σίγουρα είναι το όριο στο OPEN για τη συμμετοχή στην Εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα, στοχεύω σε ό,τι καλύτερο. Ευχαριστημένος θα ήμουν, με το επίπεδο που έχει εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια, με μία θέση στα μετάλλια. Για να μην αναφέρω την πρώτη, οποιαδήποτε θέση στα μετάλλια θα μου επέφερε ικανοποίηση.
Πώς αισθάνεσαι ότι τόσο εσύ όσο και ο αδερφός σου συγκαταλέγεστε μέσα στα καλύτερα ονόματα του χώρου; Πώς περιγράφεις αυτό το συναίσθημα και πώς το εισπράττεται μέσα στην οικογένειά σας;
Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Ας πούμε, οι γονείς μου δεν ασχολούνται καν. Αυτό που μας κάνει να επιμένουμε, είναι ότι μας αρέσει. Ο αδερφός μου δε μπορούσε να συνεχίσει γιατί αυτή τη στιγμή είναι σε μεταπτυχιακό στην Αμερική και δε γινόταν να συνδυάσει και τα δύο. Εγώ θα προσπαθήσω να κολυμπάω όσο υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και αισθάνομαι ότι μπορώ. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δυσκολευόμαστε να κολυμπήσουμε όπως πρέπει μέσα στη μικρή πισίνα. Το άθλημα έχει χαρακτηριστικά που δεν γίνεται κάθε 10 ποδιές περίπου, να στρίβεις. Δηλαδή δε μπορείς να κολυμπήσεις ούτε πολλά μέτρα ούτε και γρήγορα. Είναι πολύ δύσκολο. Και τα παιδιά, πραγματικά μπράβο τους για ό,τι κατάφεραν στο χειμερινό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΤΕΤ02/01/2013

“ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕ!”

Αίσθηση στο χώρο της τεχνικής κολύμβησης προκάλεσε ο ερχομός του τρεις φορές παγκόσμιου ρέκορντμαν Ουίλλιαμ Μπάλντουιν στο Ναυτικό Όμιλο Χανίων. …

Περισσοτερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΠΑΡ21/12/2012

“ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ…”

Με το σκουφάκι του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ANEK LINES ο Αντώνης Βλοντάκης κατάφερε να καταγράψει μία σπουδαία ατομική επίδοση καθώς …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ