Πρώτη επιτυχημένη δράση για τους επίλεκτους του αναπτυξιακού προγράμματος

Παρουσία του ομοσπονδιακού προπονητή και προέδρου της τεχνικής επιτροπής της παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS), Αλέξανδρου Ξιάρχου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο κολυμβητήριο Χανίων η πρώτη συνάντηση για τις ανάγκες του αναπτυξιακού προγράμματος τεχνικής κολύμβησης, την ευθύνη του οποίου έχει η Κολυμβητική Ομοσπονδία.

Ο κ. Ξιάρχος σε συνεργασία με τον Ηλία Καλαμαρίδη είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν την αγωνιστική κατάσταση 13 αθλητών και αθλητριών, που συμμετέχουν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα και έχουν επιλεγεί βάσει των επιδόσεων που σημείωσαν το προηγούμενο αγωνιστικό έτος.

Το πρόγραμμα τελέστηκε, με τον κ. Ξιάρχο να τονίζει τα εξής για την παρουσία του στα Χανιά: «Βρισκόμαστε στην επόμενη μέρα μετά τη δύσκολη εμπειρία που βιώσαμε -αθλητές, προπονητές και ομάδες- με τον κορονοϊό. Ειδικότερα η περσινή χρονιά ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Ολοι μαζί προσπαθούμε πλέον ώστε η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη και σε αυτό το πλαίσιο υλοποιείται το αναπτυξιακό πρόγραμμα τεχνικής κολύμβησης από την Κολυμβητική Ομοσπονδία στο οποίο συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα. Σκοπός είναι να δουλέψουμε μαζί με τους σωματειακούς προπονητές σε κάποια εξειδικευμένα κομμάτια με απώτερο στόχο να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο τα παιδιά. Τα σωματεία και οι σωματειακοί προπονητές είναι το κύτταρο του αθλητισμού και της Ομοσπονδίας και πρέπει όλοι μαζί να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να μοιράσουμε το αναπτυξιακό πρόγραμμα σε περιοχές ώστε να επισκεπτόμαστε εμείς τα σωματεία στον τόπο που βρίσκονται και να καταγράφεται μια μεγαλύτερη συμμετοχή και φυσικά να υπάρξει ένα μικρότερο κόστος για τους αθλητές».

Σε ό,τι αφορά την ιστορικότητα και την παράδοση που κατέχει στο άθλημα της τεχνικής κολύμβησης ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων, ο κ. Ξιάρχος σημείωσε τα εξής: «Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων έχει μια πολύ μεγάλη παράδοση στην τεχνική κολύμβηση σε όλα τα επίπεδα, από το αγωνιστικό, από τον πυρήνα, την κατώτατη βαθμίδα δηλαδή, που είναι τα μικρά παιδιά, ακολουθεί η μεσαία βαθμίδα όπου πρόκειται για τους αθλητές που συμμετέχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα και καταλήγουμε στους αθλητές που στελεχώνουν κάθε χρόνο τις Εθνικές μας ομάδες όπου κάποιοι εξ αυτών έχουν χαρίσει μετάλλια και παγκόσμια ρεκόρ. Θέλω να σταθώ ειδικότερα στο δεύτερο επίπεδο που αφορά τον εθελοντισμό που υπάρχει στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων… Κάθε φορά που επισκέπτομαι την πόλη των Χανίων είναι μεγάλη μου χαρά να βλέπω ανθρώπους που γνωρίζω πολλά χρόνια να βρίσκονται ακόμα στο χώρο, βοηθώντας το σωματείο και κατά προέκταση το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης».

Αναλυτικότερα, στο αναπτυξιακό πρόγραμμα πήραν μέρος εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου Χανίων οι εξής αθλητές και αθλήτριες: Ανδρεαδάκης Παναγιώτης, Λιόλιος Ιωάννης, Ρημαντωνάκης Κωνσταντίνος, Ανδριανός Ιωάννης και Σκυλουράκης Εμμανουήλ (αγόρια), Μπαλολάκη Μιχαέλα, Περάκη Γεωργία, Χατζηπλή Ευαγγελία, Φραντζεσκάκη Ελισάβετ, Χατζηδάκη Ελευθερία, Παπαντωνάκη Μαρία, Βλοντάκη Ολγα και Μπαδιερίτη Νίκη (κορίτσια).

Παράλληλα ο ερχομός στα Χανιά του Αλ. Ξιάρχου συνδυάστηκε και με την πραγματοποίηση της σχολής κριτών χρονομέτρων τεχνικής κολύμβησης, με τις εργασίες της να πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο στην αίθουσα του Ναυτικού Ομίλου. Η συμμετοχή στη σχολή ήταν μαζική και τα αποτελέσματα κρίνονται θετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΑΡ24/12/2021

ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Με τη μαζικότερη συμμετοχή στα ιστορικά του τμήματος, ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων έλαβε μέρος στην ημερίδα τεχνικής κολύμβησης που πραγματοποιήθηκε …

Περισσοτερα
ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΤΕΤ22/12/2021

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ… ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν το επίπεδο της αγωνιστικής τους κατάστασης θα έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες τεχνικής κολύμβησης του …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ