Προπονητική ιστιοπλοϊκή συνάντηση στα Χανιά

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον Ν.Ο. Χανίων και τον Ι.Ο. Χανίων διοργανώνει το σαββατοκύριακο 5 και 6 Φεβρουαρίου, προπονητική ιστιοπλοϊκή συνάντηση για σκάφη Optimist και Laser στα Χανιά, στην οποία προβλέπεται να συμμετάσχουν περίπου 40 σκάφη από τους Ομίλους της Κρήτης, παρουσία του ομοσπονδιακού προπονητή Χριστόνικου Γιαννίρη. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η μετάδοση της ιστιοπλοϊκής τεχνογνωσίας, η οποία σε σχέση με το κέντρο, στην περιφέρεια υστερεί. Η γενική ιδέα είναι η βελτίωση των γνώσεων κατά κύριο λόγο των προπονητών σε ό,τι αφορά το άθλημα αλλά ακόμα περισσότερο στον τρόπο προπόνησης των αθλητών ανάλογα με το επίπεδο της επίδοσής τους (αρχάριοι, προαθλητικές και αθλητικές ομάδες). Το βασικό μέσον θα είναι οι ίδιοι αθλητές με τα σκάφη τους, οι οποίοι φυσικά θα αποκομίσουν ανάλογα προπονητικά οφέλη.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 4/2
Άφιξη ομοσπονδιακού προπονητή στα Χανιά, του κυρίου Χριστόνικου Γιαννίρη.
Προκαταρκτική σύσκεψη με τους προπονητές και τους εφόρους των Ν.Ο.Χ. και Ι.Ο.Χ. καθώς και των Ομίλων που θα παρευρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο. Χανίων (ώρα 18.00), με θέμα «τρόπος και απαιτήσεις διοργάνωσης».
Σάββατο 5/2
09.00: Άφιξη σκαφών στο Νεώριο του Ι.Ο. Χανίων στον εσωτερικό λιμένα Χανίων (ο Ν.Ο.Χ. θα συμβάλλει στη μεταφορά των σκαφών των Ομίλων περιοχής Ηρακλείου-Ρεθύμνου στο μέτρο του δυνατού, με προσφορά μέσου από τους Μύλους Κρήτης).
10.00: Συγκέντρωση στον Ι.Ο.Χ. Οδηγίες από τον ομοσπονδιακό προπονητή. Βασικές αρχές εκπαίδευσης. Θα ακολουθήσει εκπαίδευση στο θαλάσσιο στίβο στις προσβάσεις του Ν.Ο.Χ. και επανάπλους των σκαφών στον Ι.Ο.Χ. Παράθεση μπουφέ από τον Ι.Ο.Χ. και τον Ν.Ο.Χ. και μάθημα με προβολές.
Κυριακή 6/2
09.30: Απόπλους σκαφών από τον Ι.Ο.Χ. και εκπαίδευση στον θαλάσσιο στίβο. Θα ακολουθήσει και επανάπλους σκαφών στο λιμανάκι του Ν.Ο.Χ. Μάθημα στον Ν.Ο.Χ. Απονομές διπλωμάτων.
17.00: Φόρτωση σκαφών στα τρέϊλερ στον Ν.Ο.Χ. και αναχώρηση.
ΥΠΟΔΟΜΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
• Θα στηθεί θαλάσσιος στίβος σύμφωνα με τις υποδείξεις εκπαιδευτή. Θα απαιτηθούν 3-4 τσαμαδούρες.
• Θα απαιτηθούν τα φουσκωτά σκάφη των Ομίλων.
• Ο κάθε Όμιλος θα φέρει τουλάχιστον από ένα VHF φορητό. Χρήση καναλιού 08.
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
• Θα αναληφθεί από κοινού από τον Ν.Ο.Χ. και τον Ι.Ο.Χ.
• Αθλητές των Ομίλων θα φιλοξενηθούν από τις οικογένειες αθλητών Ν.Ο.Χ. και Ι.Ο.Χ. Οι προπονητές θα συνεργαστούν για την κατανομή.
• Θα προσφερθεί lunch box στα σκάφη
ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Θα απονεμηθούν διπλώματα σε αθλητές, την Κυριακή (6/2) στα γραφεία του Ν.Ο.Χ.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η ιστιοπλοϊκή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον κόλπο της Σούδας, με χρήση των εγκαταστάσεων του Δ. Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας. Σε αυτή την περίπτωση, οι Όμιλοι θα ειδοποιηθούν εγκαίρως για τη μεταφορά των σκαφών τους.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
α. Ν.Ο.Χ. γραμματεία, 28210-96078, βοηθός εφόρου Α. Σηφάκης, 6977701634.
β. Ι.Ο.Χ. Βασίλης Κοζωνάκης, 6970389962.

Ξεκινά σχολή βοηθών προπονητών στην Κρήτη
Ανταποκρινομένη στο συλλογικό αίτημα των ομίλων Κρήτης για ανάπτυξη του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην περιφέρεια, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε να λειτουργήσει σχολή βοηθών προπονητών στο Γάζι Ηρακλείου, καθώς και σεμινάριο επιτροπής αγώνων στο Ρέθυμνο.
Ημερομηνίες και σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εγκαίρως. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο έως τις 14 Φεβρουαρίου στον Ν.Ο.Χ. (τηλέφωνο 28210-96078).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΤΡΙ21/01/2020

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΙΘΡΑ» ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ «ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ»

Ο πρώτος ιστιοπλοϊκός αγώνας για το 2020 στο πλαίσιο του τοπικού, κοινού πρωταθλήματος ΝΟΧ-ΙOΧ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (19/1). Ο …

Περισσοτερα
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΠΕΜ16/01/2020

ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΐΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΟΧ-ΙΟΧ

Αγώνα ιστιοπλοΐας διοργανώνει ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων την προσεχή Κυριακή (19/1) για σκάφη ανοικτής θάλασσας. Πρόκειται για έναν ακόμη αγώνα …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ