Πιστοποιήσεις σε Δημοτικά με τη συμμετοχή προπονητών & αθλητών του ΝΟΧ

Τη σφραγίδα προπονητών, αλλά και αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Χανίων έφεραν πιστοποιήσεις που δόθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε σχολικές μονάδες των Δήμων Χανίων και Αποκορώνου.

Πρόκειται για τα Δημοτικά σχολεία των περιοχών Κουρνά, Βρυσών, Γεωργιούπολης, Νιο Χωριού και Καλυβών από το Δήμο Αποκορώνου ενώ στο Δήμο Χανίων πιστοποιήθηκαν στον ενταξιακό αθλητισμό Special Olympics δύο και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πιστοποιηθούν ακόμα περισσότερα (Κουνουπιδιανά, Νέα Κυδωνία, 1ο Ειδικό Σχολείο και 3o Ειδικό Σχολείο Αυτιστικών).

Για την πιστοποίηση των σχολείων συμμετείχαν ο εθελοντής προπονητής Special Olympics Hellas, Κώστας Νικολαντωνάκης και ο προπονητής Special Olympics Hellas, Μανώλης Αγγελάκης. Κατά τη διάρκεια των βιωματικών δράσεων έλαβαν μέρος, επίσης, αθλητές και αθλήτριες του Τμήματος Ειδικής Αθλησης (ΤΕΑ) του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Τον Μάιο του 2018, το Ιδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” ανακοίνωσε μία σημαντική τριετή συνεργασία με τα Special Olympics International για την υποστήριξη του διεθνούς προγράμματος “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified. Learn Unified” σε 14 χώρες.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ. Έγκρισης Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων Φ16/144054/Δ2) το οποίο απευθυνόταν σε εκπαιδευτικές μονάδες Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενικής, Επαγγελματικής και Ειδικής Εκπαίδευσης) που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα µε και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν μαζί σε αθλητικές δράσεις.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους σχετικά με τη νοητική αναπηρία, να ευαισθητοποιήσει, να σπάσει στερεότυπα, να δημιουργήσει το αίσθημα της αποδοχής και της συνεισφοράς, να προωθήσει τη συνεργασία ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία, εντός και εκτός γηπέδων, και τελικά να προάγει την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία σε έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις απαλλαγμένο από φαινόμενα εκφοβισμού και αποκλεισμού.

Η υλοποίηση μιας ενταξιακής σχολικής δράσης, συντελείται σε 2 μέρη. Το Θεωρητικό μέρος περιλαμβάνει την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τη νοητική αναπηρία και την αποστολή των Special Olympics και τους προετοιμάζει για το Βιωματικό μέρος, το οποίο περιλαμβάνει τις ενταξιακές αθλητικές δραστηριότητες -προπονήσεις αλλά και αγώνες- με τη συμμετοχή Μεικτών Ομάδων, αποτελούμενων από άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία.

Το πρόγραμμα ωφελεί ποικιλοτρόπως τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς αποκτούν νέα βιώματα και αναπτύσσεται η ενσυναίσθησή τους. Κατανοούν την αναπηρία και τη διαφορετικότητα και τελικά αναγνωρίζουν την προσπάθεια αλλά και τις δυνατότητες όλων. Μαθητές και αθλητές βιώνουν τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός ενώ παράλληλα χτίζονται τα θεμέλια για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς όπου όλοι μπορούν να έχουν ουσιώδη και πολύτιμο ρόλο

Δημιουργήθηκαν 120 Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού, ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν 652 καθηγητές και προπονητές και δόθηκαν ευκαιρίες συμμετοχής σε μεικτές αθλητικές δράσεις σε περίπου 4.500 μαθητές και αθλητές, με και χωρίς νοητική αναπηρία, από ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι συντονιστές αυτών των αθλητικών ενταξιακών δράσεων είναι Εκπαιδευτικοί, Ειδικοί Παιδαγωγοί αλλά και Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με πολύχρονη εμπειρία ή εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, όλοι εθελοντές των Special Olympics Hellas, με την ενεργό συμμετοχή των αθλητών των Special Olympics.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SPECIAL OLYMPICS
ΔΕΥ10/10/2022

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ SPECIAL OLYMPICS ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ “ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2022”

Με εξαιρετική παρουσία για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων πραγματοποιήθηκαν oι πανελλήνιοι αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2022” που διεξήχθησαν …

Περισσοτερα
SPECIAL OLYMPICS
ΤΕΤ05/10/2022

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ SPECIAL OLYMPICS ΤΟΥ ΝΟΧ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ “ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2022”

Ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα (3/10) και ολοκληρώνεται την προσεχή Παρασκευή (7/10) η συμμετοχή για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων στους πανελληνίους …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ