“Πέταξαν” για το Αμπου Ντάμπι Κοτσιφάκης και Δασκαλάκης

Αναχώρησαν από τα Χανιά, οι Ρούσσος Κοτσιφάκης και Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, που αποτελούν τους δύο αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων που θα έχουν την μεγάλη χαρά να συμμετάσχουν στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 14 μέχρι τις 21 Μαρτίου στο Αμπου Ντάμπι, λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες κανόε καγιάκ.

Μάλιστα, κατά την αναχώρηση τους, στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” των Χανίων, βρέθηκαν συγγενείς των δύο αθλητών, καθώς και ο προπονητής τους στο Ναυτικό Ομιλο, Μανώλης Αγγελάκης.

Κοτσιφάκης και Δασκαλάκης αναμένεται να ζήσουν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική αθλητική διοργάνωση που γίνεται ανά τον κόσμο και πραγματοποιείται κάτω από την ομπρέλα των Special Olympics.

Οπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα των Special Olympics Hellas:

«Στους αγώνες αυτούς δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είναι όλοι νικητές! Αποστολή των Special Olympics είναι να προσφέρουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δυνατότητες προπόνησης και συµµετοχής σε αγώνες, σε παιδιά και νέους µε διανοητική αναπηρία, σε ένα φάσµα ολυμπιακών αθληµάτων. Ταυτόχρονα τους δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σωµατικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευµατικά, µοιραζόμενοι τη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.
Tα Special Olympics Hellas καθιερώθηκαν στη συνείδηση των πολιτών ως ένας από τους πιο ενεργούς αθλητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, με κινητήρια δύναμή τους τη δημιουργία μιας κοινωνίας που προτιμά να εντάσσει παρά να αποκλείει και παράλληλα να ενδυναμώνει τους ανθρώπους με διανοητική αναπηρία μέσα από τη χαρά του αθλητισμού. Η δύναμη της θέλησης των αθλητών Special Olympics, που δίνουν τον δικό τους αγώνα για συμμετοχή στη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας, καθώς και η αφοσίωση χιλιάδων εθελοντών που στηρίζουν χωρίς κανένα αντάλλαγμα την προσπάθεια αυτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ15/10/2020

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ

Μετά από πολύμηνη ουσιαστικά διακοπή των προπονήσεων, οι αθλητές του τμήματος Ειδικής Αθλησης (Τ.Ε.Α.) του Ναυτικού Ομίλου Χανίων επανέρχονται σε …

Περισσοτερα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΔΕΥ06/01/2020

Η ΕΝΑΜΟΝΟΧ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ – ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Παρόντες για μια ακόμη χρονιά στον εορτασμό των Θεοφανίων ήταν τα μέλη της Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μονάδας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ