Παπαστάμος: Επαναπροσδιορίζω τους στόχους μου

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας έχει παραχωρήσει ο Απόστολος Παπαστάμος, μιλώντας για την επόμενη μέρα που θ’ ακολουθήσει μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Οπως τονίζει ο Χανιώτης πρωταθλητής, οι στόχοι του θα επαναπροσδιοριστούν με το που επιστρέψει στις προπονήσεις, σημειώνοντας ότι η βασική του επιδίωξη παραμένουν οι Ολυμπιακοί Aγώνες όταν αυτοί με το καλό διεξαχθούν στο Τόκιο.

Αναλυτικά, το δημοσίευμα της ΚΟΕ έχει ως εξής:

Ο Απόστολος Παπαστάμος ήταν η μεγάλη έκπληξη της περσινής αγωνιστικής περιόδου για την ελληνική κολύμβηση και μία από τις μεγαλύτερες στην παγκόσμια σκηνή. Ο Κρητικός πρωταθλητής της κλασικής κολύμβησης εντυπωσίασε με την παρουσία του στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη στην ηλικία του και πέτυχε εντυπωσιακές επιδόσεις, ανάμεσα στις οποίες και παγκόσμια ρεκόρ, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε επίπεδο ανδρών στις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του κόσμου. Πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν τον Απόστολο να κάνει αισθητή την παρουσία του και στην ολυμπιάδα του Τόκιο, πριν αυτή μεταφερθεί για 12 μήνες αργότερα. Ο Χανιώτης πρωταθλητής υποστηρίζει ότι οι πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο και κρατούν τους μεγάλους αθλητές μακριά από τους στόχους τους, υποχρεώνει τον ίδιον και τον προπονητή του σε επαναπροσδιορισμό των αγωνιστικών επιδιώξεων.

«Οι στόχοι μας θα επαναπροσδιοριστούν μόλις με το καλό γυρίσουμε στις προπονήσεις. Βασική επιδίωξη είναι πάντα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο».

Ο Απόστολος είχε βρεθεί για 20 μέρες σε υψόμετρο, πραγματοποιώντας μία πολύ σοβαρή προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, μαζί με άλλους Ελληνες πρωταθλητές. Δυστυχώς η πανδημία τον έφερε πίσω. Αυτή η τεράστια προσπάθεια δεν ευοδώθηκε, αφού οι Ολυμπιακοί μετατέθηκαν, γεγονός όμως που ήταν επιβαλλόμενο.

«Θεωρώ ότι η αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων ήταν η καλύτερη λύση που μπορούσε να παρθεί καθώς βλέπουμε σε γειτονικές χώρες οι κοινωνίες να θρηνούν χιλιάδες νεκρούς. Οι προπονήσεις των περισσότερων αθλητών σταμάτησαν λόγω των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την πανδημία, οπότε η αναβολή ήταν αναμενόμενη».

Ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα ποια θα είναι η εξέλιξη μέσα στη χρονιά. Εάν θα πραγματοποιηθούν αγώνες και ποιοι θα είναι αυτοί. Ουδείς επίσης μπορεί να εγγυηθεί την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένο να γίνει τον Αύγουστο στην Βουδαπέστη.

«Προβληματισμοί υπάρχουν αρκετοί για την νέα χρονιά αλλά πρώτα πρέπει να προσέξουμε την υγεία μας και αυτή των συνανθρώπων μας και να μείνουμε σπίτι».

Οι ημέρες που διανύουμε είναι σημαντικές αφού η χριστιανοσύνη ετοιμάζεται, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, να γιορτάσει το Πάσχα.

«Η συμβουλή μου είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και να περάσουμε χρόνο με τις οικογένειές μας κάνοντας δημιουργικά πράγματα στο σπίτι» καταλήγει ο Απόστολος Παπαστάμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΚΥΡ27/09/2020

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟ

Ενα ιδιαίτερα τιμητικό γεγονός επιβεβαιώνεται για τον Απόστολο Παπαστάμο. Φυσικά, αυτό δεν είναι τυχαίο με το να είναι κάτοχος παγκοσμίου …

Περισσοτερα
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΑΡ18/09/2020

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΕ ΑΛ. ΚΑΧΡΗ ΑΠΟ ΤΑ “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ”

Σε μια εξαιρετική κίνηση, άξια συγχαρητηρίων, η οποία χαρακτηρίζει τον τρόπο λειτουργίας και τη νοοτροπία της Σχολής, προχώρησαν τα “Εκπαιδευτήρια …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ