Πάει Τόκιο ο Παπαστάμος

Η μία διάκριση διαδέχεται την άλλη για τον Απόστολο Παπαστάμο. Ο χρόνος του στον τελικό των 400μ. μικτή που του απέφερε το χρυσό μετάλλιο, αποτελεί όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020!

Ενας μεγάλος στόχος επιτυγχάνεται έτσι για τον Χανιώτη πρωταθλητή, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει την επιθυμία να ζήσει από κοντά μια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων και αυτό θα έχει την ευκαιρία να το πράξει σε ένα μόλις χρόνο από σήμερα! Ειδικότερα, το όριο ήταν 4:15.84 και ο Παπαστάμος το «έπιασε» με 4:15.18.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο Παπαστάμος επιβεβαιώνει ότι η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί ένα παιδικό όνειρό του, λέγοντας συγκεκριμένα τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επίδοσή μου, κλείνοντας τους αγώνες με τον καλύτερο τρόπο. Μια συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα όνειρο που είχα από μικρός, είχαμε δουλέψει αρκετά πάνω σε αυτό και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους στάθηκαν στο πλάι μας σε αυτή τη διαδρομή και να συγχαρώ όλα τα παιδιά της αποστολής, καθώς ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών».

Δηλώσεις επίσης φιλοξενούνται από τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, ο οποίος κάνει ειδική αναφορά στον Παπαστάμο: «Είναι μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση, αποδεικνύοντας ότι έχει εκπρόσωπο, όχι μόνο στην κορυφή, αλλά και τη βάση της. Συγχαρητήρια στον Απόστολο, στον προπονητή του, αλλά και σε όλους όσοι ήταν δίπλα του. Αποδείχθηκε ότι ο «μικρός» ακολουθεί τα βήματα του «μεγάλου». Ηταν αναμενόμενο το χρυσό μετάλλιο και η παρουσία του ήταν εξαιρετική. Είναι σπουδαίο να κρατάνε τα νέα παιδιά τη σημαία στον ιστό της».

Με τη σειρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης, τόνισε τα εξής για την μεγάλη επιτυχία του Παπαστάμου: «Είμαι συγκινημένος για το παλικάρι αυτό. Οχι μόνο κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, αλλά σε τόσο μικρή ηλικία κατάφερε να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία είχε εντοπίσει τον συγκεκριμένο αθλητή πολλά χρόνια πριν, γνωρίζοντας το ταλέντο του και μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Το χρυσό μετάλλιο ήταν αναμενόμενο σε αυτό το αγώνισμα, όχι όμως και στα 200μ. μικτή ατομική. Είναι μεγάλη επιτυχία. Συνολικά θεωρώ ότι η αποστολή μας πέτυχε το στόχο της στο Καζάν, καθώς τα αποτελέσματα ήταν θετικά στο σύνολό τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΕΜ17/10/2019

ΣΤΟ 4TH CYPRUS INTERNATIONAL MASTERS SWIMMING MEET ΟΙ ΚΟΚΟΛΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΠΟΥΚΑΚΗ

Σε μια σπουδαία διοργάνωση θα λάβουν μέρος το προσεχές Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου δύο αθλητές κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου …

Περισσοτερα
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΣΑΒ12/10/2019

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Ξεκίνησε το επιμορφωτικό συνέδριο προπονητών κολύμβησης, το οποίο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των προπονητών-τριών του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. Μάλιστα, ανάμεσα …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ