Ο Δημ. Λειψάκης σε τηλεδιάσκεψη για την πορεία των μελετών στο κολυμβητήριο

Σε τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και τη διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων συμμετείχε ο Δημήτρης Λειψάκης.

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ήταν μεταξύ αυτών που συζήτησαν για την πορεία των διαδικασιών για τις μελέτες «Επισκευής και Αναβάθμισης του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων». Μάλιστα και σύμφωνα με την ενημέρωση της ΓΓΑ, ο κ. Λειψάκης επεσήμανε ότι «είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, συγχαρητήρια σε όλους».

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίς την Τρίτη το μεσημέρι μετά από σχετική πρωτοβουλία του κ. Αυγενάκη.

Η ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι η εξής:

Τηλεδιάσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη με ΟΑΚ, ΕΑΚ Χανίων και ΝΟΧ για την πορεία των έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τον Πρόεδρο του ΟΑΚ, Λευτέρη Κοπάση, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Άρη Παπαδογιάννη, την Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων και τον Πρόεδρό της, Παναγιώτη Σβουράκη και τον Πρόεδρο του ΝΟΧ, Δημήτρη Λειψάκη, για την πορεία των διαδικασιών των Μελετών «Επισκευής και Αναβάθμισης του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων». Στην τηλεδιάσκεψη πήρε μέρος και ο Βουλευτής, Μανούσος Βολουδάκης, καθώς και εκπρόσωπος του Βουλευτή Βασίλη Διγαλάκη, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να συμμετάσχει.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αρχικά επισήμανε ότι ανάλογες τηλεδιασκέψεις κατατόπισης όλων και προγραμματισμού των επόμενων άμεσων δράσεων, προκειμένου άπαντες να είναι συντονισμένοι και πληροφορημένοι για τα τρέχοντα και άκρως σημαντικά ζητήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Χανιά, θα διεξάγονται σε τακτικότατη βάση.

Κατόπιν, ο κ. Αυγενάκης τους ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες της Προγραμματικής Σύμβασης που υπογράφτηκε χτες, με το Πολυτεχνείο Κρήτης, για την «Επικαιροποίηση Μελέτης Αποκατάστασης του Κτιρίου και του Περιβάλλοντος Χώρου Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου», προϋπολογισμού 68.523€, με εξάμηνο ορίζοντα ολοκλήρωσης.

Τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού ότι, πέραν της λειτουργίας του κολυμβητηρίου «φάντασμα», προτεραιότητα έχει η δημιουργία του στίβου, με το βοηθητικό των ρίψεων, στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ παράλληλα θα εξελιχθούν τόσο η Μελέτη Βιωσιμότητας όλου του νέου αθλητικού κέντρου, όσο και οι διαβουλεύσεις για το μοντέλο του Φορέα Διαχείρισης.

Σε ό,τι αφορά στην Προγραμματική Σύμβαση με τον ΟΑΚ, που υπογράφηκε στις 24 Αυγούστου με τετράμηνο ορίζοντα για «Υπηρεσίες Τεχνικών Συμβούλων για την Προετοιμασία της Επισκευής και της Αναβάθμισης του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων», προϋπολογισμού 248.000€, ο κ. Παπαδογιάννης υπογράμμισε ότι ήδη προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί-και θα ολοκληρωθούν ως το τέλος Σεπτεμβρίου- για τους υποψήφιους αναδόχους μελετητές των τεσσάρων υποέργων:

• Καταγραφή υπάρχουσας κατάστασης (αποτύπωση οικοπέδου, κτιρίων κολυμβητικών δεξαμενών και περιβάλλοντος χώρου),
• Ανάλυση κτηριακών και λοιπών υποδομών (προτάσεις για σταθεροποίηση – στεγάνωση υποδομών με προμετρήσεις και προσθήκες όπου απαιτηθεί),
• Υποβοήθηση Δ/σης Υδραυλικών ΟΑΚ ΑΕ για τη βελτίωση κτηριακών υποδομών και περιβαλλοντική αδειοδότηση (ολοκλήρωση και απόδοση των προτάσεων σε μορφή κατασκευάσιμου έργου),
• Υποβοήθηση Δ/σης Υδραυλικών ΟΑΚ ΑΕ για την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό η/μ εγκαταστάσεων (ανάλυση και προτάσεις για βελτίωση, λειτουργία και ενεργειακή αναβάθμιση η/μ εγκαταστάσεων).

Όπως, μάλιστα, σημείωσε ο κ. Κοπάσης, θα ενεργοποιηθεί και το ΤΕΕ για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στους διαγωνισμούς.

Ο κ. Λειψάκης επισήμανε ότι «είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, συγχαρητήρια σε όλους».

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε από όλους να συνεχίσουν στους ίδιους έντονους ρυθμούς προκειμένου ως το τέλος του έτους οι απαιτούμενες Μελέτες για την ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα να είναι πληρέστατες και ώριμες για να δημοπρατηθούν τα Έργα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΠΕΜ28/07/2022

ΑΠΟ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η 3Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

O Ναυτικός Ομιλος Χανίων ανακοινώνει ότι το διάστημα μεταξύ 16 Αυγούστου και 9 Σεπτεμβρίου ξεκινά η 3η περίοδος για το …

Περισσοτερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΔΕΥ20/06/2022

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Χανίων εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια προς το αγαπητό μέλος της διοίκησης, τον έφορο του τμήματος …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ