Μια μεγάλη αγκαλιά στους Κορίσσιους αγώνες στον Κουρνά

Με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για μία ακόμα χρονιά στη λίμνη Κουρνά οι “Κορίσσιοι” διασυλλογικοί αγώνες κανόε καγιάκ που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων με τη συνδρομή του Δήμου Αποκορώνου και πολλών ακόμη φορέων.

Το πιο σημαντικό γεγονός που προκύπτει από τη φετινή διοργάνωση είναι η προσδοκία που δημιουργείται για τη πραγματοποίηση στον Κουρνά, αγώνων με διεθνή, πανευρωπαϊκό χαρακτήρα για αθλητές Special Olympics. Για το λόγο αυτό παρέστη στους φετινούς αγώνες, η κυρία Róża Banasik-Zarańska, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τις διοργανώσεις του κανόε καγιάκ στα Special Olympics σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η κυρία Banasik δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις εγκαταστάσεις, την ομορφιά του φυσικού τοπίου και την φιλοξενία των ανθρώπων και τόνισε ότι θα κάνει το καλύτερο που μπορεί μέσα στο επόμενο διάστημα ώστε την αμέσως επόμενη χρονιά να καταφτάσουν στα Χανιά πολλές περισσότερες αποστολές από το εξωτερικό.

Ειδικότερα φέτος ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν στον Κουρνά αποστολές από τρεις ξένες χώρες, τη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Λιθουανία. Μάλιστα, οι αθλητές Special Olympics που πήραν μέρος έδειξαν ιδιαίτερα ευτυχισμένοι, ενώ από την πρώτη στιγμή είχαν μία φιλική συνεργασία με τους υπόλοιπους αθλητές από τα σωματεία από όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν στους αγώνες.

Από εκεί και πέρα, ένα άλλο σημαντικό γεγονός που περιλάμβανε η διοργάνωση ήταν η υπογραφή πρωτοκόλλου παράδοσης και παραλαβής αθλητικού εξοπλισμού καγιάκ ανάμεσα στα Special Olympics Hellas και το Ναυτικό Ομιλο Χανίων. Το πρωτόκολλο υπέγραψαν από μέρους των δύο πλευρών, ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Διονύσιος Κοδέλλας και ο έφορος του τμήματος κανόε καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου, Νίκος Κουριδάκης.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Κοδέλλας, σημείωσε τα εξής: «Είμαστε ευτυχείς που βρεθήκαμε και φέτος στην πανέμορφη λίμνη Κουρνά, καλεσμένοι του Δήμου Αποκορώνου και από το αδελφό σωματείο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, ο οποίος έχει ανοίξει όχι μόνο την αγκαλιά και την καρδιά του στα Special Olympics. Δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια η επιτυχία των αγώνων ήταν μεγάλη, τα Special Olympics Hellas ενημέρωσαν το διεθνές κίνημα των Special Olympics και φέτος ήρθαν τρεις αποστολές από το εξωτερικό για να λάβουν μέρος.

Ο ενθουσιασμός των καλεσμένων μας ήταν τεράστιος όσον αφορά την οργάνωση, τη φιλοξενία και την ποιότητα των αγώνων. Ευελπιστούμε του χρόνου ότι θα έρθουν κι άλλες ξένες αποστολές ώστε αυτό το τοπικό γεγονός να γίνει ένα διεθνές γεγονός, πάντα σε συνεργασία με το Ναυτικό Ομιλο Χανίων και τον Δήμο Αποκορώνου».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουριδάκης σημείωσε τα εξής: «Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος η διοργάνωση των Κορίσσιων αγώνων στην υπέροχη λίμνη Κουρνά με πολυπληθή συμμετοχή 180 αθλητών από 14 αθλητικά σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και με την σημαντική συμμετοχή 70 αθλητών Special Olympics από όλη την χώρα καθώς και την τιμητική συμμετοχή τριών αποστολών από το εξωτερικό.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που με την υποστήριξη όλων των φορέων, χορηγών και υποστηρικτών και με την συνεχή υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κανόε καγιάκ φέραμε εις πέρας μια κατά γενική ομολογία καταπληκτική διοργάνωση. Ευχαριστούμε όλους από καρδιάς και ευχόμαστε του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί και πάλι για να μπορούμε υποστηρίξουμε την συνύπαρξη όλων των αθλητών μας χωρίς διακρίσεις».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι αγώνες κύλησαν χωρίς προβλήματα, κάτι στο οποίο βοήθησαν οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες. Συνολικά εκτός τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, πήραν μέρος 13 σωματεία από την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ ξεχωριστή όπως σημειώσαμε ήταν η παρουσία των αθλητών Special Olympics.

Οσον αφορά την συγκομιδή σε μετάλλια για τον Ναυτικό Ομιλο ανήλθε στα 25 στο κανόε καγιάκ (11 χρυσά, 10 ασημένια, 4 χάλκινα), στα 4 στο SUP (2 χρυσά, 1 ασημένιο, 1 χάλκινο) και στα 13 μετάλλια στους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics (2 χρυσά, 6 ασημένια, 5 χάλκινα).

Τους αγώνες διοργάνωσε εκτός του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και του Δήμου Αποκορώνου, η περιφέρεια Κρήτης, η περιφερειακή ενότητα Χανίων, η ελληνική ομοσπονδία κανόε καγιάκ, η κυπριακή ομοσπονδία κανό, ο σύλλογος γονέων και φίλων κανόε καγιάκ, τα Special Olympics Hellas, η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, ο Ναύσταθμος Κρήτης και ο Ναυταθλητικός Ομιλος Σούδας.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης η συνδρομή του φυσικοθεραπευτή, Παναγιώτη Παριωτάκη ενώ ο Ναυτικός Ομιλος ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων και των θαλάσσιων ποδηλάτων στην λίμνη Κουρνά για την αμέριστη υποστήριξη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΣΑΒ12/09/2020

ΝΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΩΚΕΑΝΙΟΥ ΚΑΓΙΑΚ ΚΑΙ SUP

Με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων και του Ναυτικού Ομίλου Χανίων θα πραγματοποιηθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα ωκεάνιου καγιάκ και SUP μεγάλων …

Περισσοτερα
ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΠΕΜ10/09/2020

ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑ Ο ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ

Στην αποστολή της Εθνικής ομάδας κανόε καγιάκ συμπεριλήφθηκε ο Παρασκευάς Κονταξάκης. Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων θα ταξιδέψει στην …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ