«Σάρωσαν» τα μετάλλια οι Χανιώτες αθλητές Special Olympics

Πέντε χρυσά μετάλλια, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα ήταν ο απολογισμός για την Χανιώτικη αποστολή η οποία συμμετείχε στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα για το άθλημα της κολύμβησης.

 

Οι έξι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων συνδύασαν έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία τους στη σπουδαία αυτή διοργάνωση που διεξήχθη από τις 26 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου, βοηθώντας την Ελλάδα να κατακτήσει 43 μετάλλια στο σύνολο στο συγκεκριμένο άθλημα!

Untitled-1

 

Τα 5 χρυσά μετάλλια ήρθαν από την Αντωνία Μπιτσαξάκη, την Ευαγγελία Φαραντάκη και τον Βασίλη Ραϊσάκη στα 25μ. ύπτιο, τον Κυριάκο Πετρόχειλο στα 50μ. ελεύθερο ενώ χρυσό πήρε και η Μιχαέλα Κορκίδη στη σκυταλοδρομία 4×25μ. ελεύθερο. Το ασημένιο μετάλλιο προέκυψε από την προσπάθεια της Αντωνίας Μπιτσαξάκη στα 50μ. ύπτιο ενώ τα τρία χάλκινα από τον Κωνσταντίνο Γαροφαλάκη στα 25μ. ύπτιο, την Μιχαέλα Κορκίδη στα 25μ. ελεύθερο και στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4×50μ. ελεύθερο στην οποία συμμετείχαν η Αντωνία Μπιτσαξάκη και η Ευαγγελία Φαραντάκη.

 

Οι επιδόσεις των Χανιωτών αθλητών πάντως δεν περιορίστηκαν στις επιτυχίες της κατάκτησης των μεταλλίων, καθώς η Ευαγγελία Φαραντάκη ήταν 4η στα 50μ. ελεύθερο, ο Κωνσταντίνος Γαροφαλάκης 6ος στα 50μ. ύπτιο, ο Βασίλης Ραϊσάκης, επίσης 6ος, στο αγώνισμα των 25μ. ελεύθερο ενώ στην 6η θέση πλασαρίστηκε και η Μιχαέλα Κορκίδη κολυμπώντας στα 25μ. ύπτιο. Στη δε σκυταλοδρομία 4×25μ. ελεύθερο, όπου συμμετείχε ο Ραϊσάκης, η Ελλάδα κατέκτησε την 7η θέση.
Συνολικά, η Ελληνική ομάδα κατέκτησε 18 χρυσά, 12 ασημένια και 12 χάλκινα μετάλλια ενώ μετάλλιο πήρε και στην ανοικτή θάλασσα, και συγκεκριμένα ασημένιο, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό τους στα 43 συνολικά, επιτυχία που κρίνεται ως πολύ σημαντική, καθώς στους Παγκόσμιους Αγώνες συμμετείχαν 690 αθλητές από 115 χώρες.

Untitled-2

 

Τις επιτυχίες της Ελληνικής ομάδας πιστώνεται ο επικεφαλής προπονητής της εθνικής κολύμβησης, Κώστας Νικολαντωνάκης, ο οποίος επισημαίνει ότι σημασία σε αυτούς τους αγώνες δεν είχαν τα μετάλλια, αλλά η συμμετοχή και το κοινωνικό μήνυμα που αποστέλλει το τέλος της διοργάνωσης. «Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ ανεβασμένο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πάρα πολλά παιδιά κατάφεραν να πάρουν μετάλλια. Παρόλα αυτά, οι χρόνοι έρχονται σε δεύτερη μοίρα και ήταν το ελάχιστο που μας ενδιέφερε. Το θέμα ήταν τα παιδιά να κολυμπήσουν σωστά, κάτι που εν τέλει κατάφεραν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνάδελφους προπονητές, που ήταν επτά και με τους οποίους συνεργαστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις ημέρες. Η Ελληνική ομάδα κολύμβησης αποτελούνταν από 25 αθλητές ενώ 4 ακόμη ήταν για την ανοικτή θάλασσα. Τα παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Χανίων πέρασαν πάρα πολύ ωραία και η προσπάθειά τους ανταμείφθηκε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσοι ασχολούνται με το κοινωνικό έργο του Ν.Ο. Χανίων και που υποστηρίζουν αυτή τη συνεργασία με τα Special Olympics. Το ζητούμενο σε αυτούς τους αγώνες είναι να θριαμβεύσει η ανθρωπιά και η ευαισθητοποίηση όλων προκειμένου να δώσουμε αγάπη σε αυτά τα παιδιά και να τους αποστείλουμε ένα ξεχωριστό μήνυμα ευαισθησίας και χαράς στην καθημερινότητά τους», σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την ΑΝΕΚ LINES που φρόντισε για τη δωρεάν μετάβαση των αθλητών Special Olympics από τα Χανιά για την Αθήνα και το αντίστροφο, όπως εξάλλου το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων και τον δικηγόρο Νότη Ψυλλάκη.
Συνοδός της Χανιώτικης αποστολής στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ήταν η νοσηλεύτρια Λίτσα Φραγκέδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ SPECIAL OLYMPICS
ΠΑΡ03/12/2021

Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων συμμετέχει στην εβδομάδα δράσεων του Δήμου Χανίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για άτομα με ειδικές …

Περισσοτερα
ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΤΡΙ26/10/2021

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΚΟΡΙΣΣΙΟΥΣ” ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων κάνει γνωστό πως οι “Κορίσσιοι” διασυλλογικοί αγώνες κανόε καγιάκ σπριντ και sup που ήταν προγραμματισμένοι να …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ