Επιτυχημένο το τεστ στο «Μίνωα»

Ικανοποιητική κρίνεται η εμφάνιση του Ν.Ο. Χανίων στους διασυλλογικούς αγώνες ιστιοπλοΐας για σκάφη optimist και laser που διοργανώθηκαν το σαββατοκύριακο 16 & 17 Οκτωβρίου στο λιμάνι του Ηρακλείου και είχαν την ονομασία «Μίνωας». Οι νεαροί ιστιοπλόοι είχαν την ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους και ν’ αποκτήσουν εμπειρίες ενόψει των επερχόμενων μεγαλύτερων διοργανώσεων που θ’ ακολουθήσουν εν καιρώ, μιας και ο «Μίνωας» ήταν ο πρώτος αγώνας της φετινής περιόδου.
Συνολικά, διεξήχθησαν επτά κούρσες για τα σκάφη laser και πέντε για τα optimist, με την Γεωργία Καλαϊτζάκη να καταλαμβάνει στην παρθενική της εμφάνιση, την 8η θέση, αν κι ενδεχομένως θα μπορούσε να είχε πάει ακόμα καλύτερα εάν δεν παρουσιαζόταν μία ατυχία στο σκάφος της (laser) και δεν εγκατέλειπε αναγκαστικά στην τέταρτη κούρσα.
Στα optimist, όπου ο Ν.Ο. Χανίων συμμετείχε με 4 ιστιοπλόους, ο αγώνας παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον, με την Βαγγελιώ Νταουντάκη να καταλαμβάνει την 15η θέση, τον Λευτέρη Αλεβιζάκη την 19η, την Δέσποινα Νταουντάκη την 31η και την Αναστασία Παπαδάκη την 35η, επί συνόλου 37 συμμετοχών στη συγκεκριμένη κλάση.
Η προπονήτρια του χανιώτικου Ομίλου, Άννα Μπέκα θεωρεί ότι «τα παιδιά παρά τη μικρή αγωνιστική τους εμπειρία και τις λίγες προπονήσεις, επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο. Ήταν πολύ μαχητικά και προσπάθησαν για το καλύτερο. Σίγουρα, με συνεχόμενη δουλειά που έχει ξεκινήσει στον Όμιλο, αυτά τα παιδιά θα μπορέσουν να φτάσουν ψηλά και μάλιστα σε χρονικό διάστημα σύντομο. Αυτή τη στιγμή όμως για 2 και για 6 μήνες προπόνηση που έχουν πραγματοποιήσει, οι μικροί μας ιστιοπλόοι τα πήγαν πολύ καλά και είμαι ικανοποιημένη γι’ αυτό το γεγονός».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο, πρώτη μέρα των αγώνων, υπήρξε άπνοια, με τον άνεμο να ήταν βοριάς-βορειοανατολικός εντάσεως 1-2 μποφόρ με πολλές αλλαγές στη διεύθυνση ενώ την Κυριακή, ήταν βορειοανατολικός-ανατολικός, εντάσεως 3 μποφόρ, σταθερός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΠΕΜ17/03/2022

Ο ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ 49ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ανακοινώνει την έναρξη της 49ης εκπαιδευτικής σειράς ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας. Τα μαθήματα της Σχολής θα ξεκινήσουν …

Περισσοτερα
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΠΕΜ17/03/2022

ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ “ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ι.Ο.

Με επιτυχία διεξήχθη το περασμένο Σάββατο (12/3) στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η επίσημη εκδήλωση για τις απονομές επάθλων της …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ