«Για να κάνεις συγχρονισμένη κολύμβηση πρέπει να το έχεις μέσα σου!»

Αισιόδοξη για το μέλλον της συγχρονισμένης κολύμβησης του Ν.Ο. Χανίων δηλώνει η προπονήτρια του τμήματος Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα, αν και παραδέχεται από την άλλη ότι τουλάχιστον η κλάση των νεανίδων δεν παρουσιάζει την πληρότητα που υπήρχε σε άλλα προηγούμενα χρόνια. Η κ. Γκεοργκίεβα αποκαλεί τον εαυτό της υπερήφανο για την τιμή που της έγινε από την Ομοσπονδία να αναλάβει θέση ομοσπονδιακής τεχνικού στην κατηγορία Κόμεν, τονίζοντας πως της δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις και τον χαρακτήρα της.

 

Σε τι κατάσταση βρίσκεται το τμήμα συγχρονισμένης κολύμβησης;
Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πίεση γιατί στη μεγάλη κατηγορία, που είναι οι νεανίδες, δεν έχω πολλά παιδιά. Έχουν μείνει μόνο 2-3 παιδιά. Η μία είναι η Μαλεκάκη, η οποία είναι στην Εθνική ομάδα αλλά δίνει πανελλήνιες εξετάσεις φέτος, οπότε δεν είμαι σίγουρη εάν θα συμμετέχει και πώς θα πάει η χρονιά. Το άλλο κοριτσάκι είναι η Φραντζέσκα Αμπελά, την οποία κάλεσαν στην Εθνική ομάδα αλλά για δικούς της προσωπικούς λόγους δεν δέχτηκε να πάει και το άλλο κοριτσάκι είναι η Γιάννα Γκεοργκίεβα και η Μπιτσάκη που είναι στο ντουέτο. Είναι πολύ λίγα τα παιδιά στην κατηγορία νεανίδων ενώ παλιότερα είχαμε ακόμα και ομαδικό σε αυτή την κατηγορία, όπως και κόμπο, και είχαμε πάρει την 1η θέση. Βέβαια από κάτω έρχονται πολλά μικρά παιδάκια που έχουν ωραία σωματάκια, διαθέτουν ευλυγισία, δουλεύουν πάρα πολύ καλά και μπορεί αργότερα, στο μέλλον, να βγει κάτι ωραίο. Αυτή τη στιγμή, έχουμε γεμάτη κατηγορία Κόμεν, πρόκειται για κορίτσια 13, 14 και 15 ετών. Το επίπεδο δεν είναι αυτό που πρέπει αυτή τη στιγμή για μένα. Πρώτα, τα προβλήματα με την πισίνα ήταν πάρα πολλά, μετά οι γονείς σε κάποια θέματα είναι αντίθετοι. Θεωρούν πως είναι το σωστό να κοιτάζουν τα παιδιά πρώτα το σχολείο και από εκεί και πέρα όση ώρα περισσεύει, να συμμετέχουν στην προπόνηση. Εγώ το δέχομαι, δεν έχω πρόβλημα. Αλλά έτσι δεν φτιάχνεις ομάδα ούτε μπορείς να δημιουργήσεις ομαδικό.
proponitriesΑυτή τη στιγμή για ποια διοργάνωση προετοιμάζεστε;
Σε λίγες ημέρες έχουμε τη μικρή κατηγορία, την Δ’, όπου θα παρουσιάσουμε 19 παιδιά. Θα έχουμε δύο ομαδικά. Το πρώτο ομαδικό ελπίζουμε να είναι στα μετάλλια. Το δεύτερο είναι το μέλλον μας, δηλαδή τα πιο μικρά παιδάκια που έχουν περάσει μόλις όριο με την κ. Ντίνα Μηλιάδη και θα κάνουν την πρώτη τους προσπάθεια. Έχουμε τρία ντουέτα, από τα οποία τα δύο είναι πολύ καλά και ένα με πιο μικρά παιδάκια. Αυτά είναι για το χειμερινό πρωτάθλημα της Δ’ κατηγορίας. Την προσπάθεια βέβαια για την ενίσχυση του συγκεκριμένου τμήματος και την καλύτερη προετοιμασία της ομάδας μας στηρίζει και η προπονήτρια και βοηθός μου, Στέλλα Μποτωνάκη.
Τι σημαίνει για σένα ότι είσαι πλέον η προπονήτρια της Εθνικής ομάδας Κόμεν; Και πώς προέκυψε αυτή η πρόσκληση;
Αυτό δε μπορώ να το ξέρω επακριβώς. Είναι απόφαση της Ομοσπονδίας. Ίσως έχουν παρακολουθήσει τη δουλειά μου, αυτό που κάνω τόσα χρόνια και θεώρησαν επειδή δεν υπάρχει άλλος προπονητής που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σε αυτή την κατηγορία, ότι εγώ μπορώ να προσφέρω από αυτή την θέση.
Πώς αισθάνεσαι που βοηθάς την Εθνική από αυτό το πολύ σημαντικό πόστο;
Σίγουρα είμαι υπερήφανη γιατί μου δίνεται μια ευκαιρία να δείξω τις δυνατότητές μου, να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου, το χαρακτήρα μου ή ίσως και το ταλέντο μου σε αυτό που κάνω.
mpiliana3Πώς θα περιέγραφες τη συγχρονισμένη κολύμβηση ως άθλημα;
Είναι ένα πολύ έξυπνο άθλημα. Θέλει πάρα πολύ μυαλό γιατί συνδυάζει γυμναστική, μπαλέτο, χορό, κολύμβηση, αντοχές ανά αναπνοή, τα πάντα! Θέλει να συνεργάζεσαι με άλλα άτομα, να ξέρεις να μετράς, να έχεις ταλέντο. Έχει ένα φοβερό καλλιτεχνικό στοιχείο μέσα του. Πρέπει να το έχεις μέσα σου για να το κάνεις.
Ποιος είναι ο στόχος σου μέσα από τον Όμιλο;
Προσωπικά, αγαπώ πολύ τον Ν.Ο. Χανίων και θέλω να δουλεύω και στο μέλλον εδώ. Θέλω να βοηθάω την ομάδα μου να αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα, να έχω περισσότερα παιδιά σε όλες τις κατηγορίες και να είμαι πάντα στα μετάλλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΤΕΤ02/01/2013

«ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕ!»

Αίσθηση στο χώρο της τεχνικής κολύμβησης προκάλεσε ο ερχομός του τρεις φορές παγκόσμιου ρέκορντμαν Ουίλλιαμ Μπάλντουιν στο Ναυτικό Όμιλο Χανίων. …

Περισσοτερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΠΑΡ21/12/2012

«ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ…»

Με το σκουφάκι του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ANEK LINES ο Αντώνης Βλοντάκης κατάφερε να καταγράψει μία σπουδαία ατομική επίδοση καθώς …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ