ΚΟΕ για Τσουρουνάκη: «Χρυσώθηκε στο φινάλε της σπουδαίας καριέρας του»

Αναφορά στον 32χρονο σήμερα Χανιώτη πρωταθλητή, Αντώνη Τσουρουνάκη, πραγματοποιεί η ιστοσελίδα της ΚΟΕ. Το αφιέρωμα αφορά τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον τελικό των 400μ. επιφάνεια για τον Τσουρουνάκη στη διοργάνωση του 19ου παγκοσμίου πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης που είχε διεξαχθεί στο Βόλο.

«Με τον ιδανικότερο τρόπο έβαλε την υπογραφή του στο φινάλε της σπουδαίας καριέρας του, ο 32χρονος σήμερα Αντώνης Τσουρουνάκης», τονίζεται χαρακτηριστικά από την ΚΟΕ, ενώ μεταξύ άλλων φιλοξενείται και η δήλωση που είχε κάνει εκείνη την ημέρα για την πολύ μεγάλη διάκριση του.

Αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ που φιλοξενεί η ΚΟΕ είναι το εξής:

«Χρυσώθηκε στο φινάλε της σπουδαίας καριέρας του

Με τον ιδανικότερο τρόπο έβαλε την υπογραφή του στο φινάλε της σπουδαίας καριέρας του, ο 32χρονος σήμερα Αντώνης Τσουρουνάκης, ανήμερα της 24ης Ιουνίου του 2016 στο Βόλο, που φιλοξενούσε το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών στην Τεχνική κολύμβηση.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής μας, στην πρεμιέρα μάλιστα της απόλυτα πετυχημένης διοργάνωσης που φιλοξένησε η πόλη της Θεσσαλίας πριν 4 χρόνια, τερμάτιζε 1ος στον τελικό των 400μ. επιφάνειας με επίδοση 2.58.12 και κατακτούσε έτσι το χρυσό μετάλλιο, το ένα από επτά (7) συνολικά μετάλλια της Εθνικής μας ομάδας στην κορυφαία αυτή διοργάνωση του αθλήματος.

Για τον Αντώνη, που πέρασε στον τελικό με την 6η καλύτερη επίδοση και κατάφερε με το εκπληκτικό του φίνις να φτάσει πρώτος στην πηγή του νέκταρ, ήταν η δικαίωση μιας μακράς και απόλυτα πετυχημένης καριέρας του στο άθλημα, στην 4η μάλιστα συμμετοχή του (2011, 2013, 2015 οι προηγούμενες) σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στον ίδιο τελικό, η Ελλάδα, είδε και ένα άλλο παιδί της, τον Χρίστο Χριστοφορίδη να ανεβαίνει στο βάθρο και να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.
Ο Τσουρουνάκης, από το 2010 που το άθλημα εντάχθηκε στην ΚΟΕ, ήταν 2ος στα 400μ. επιφάνεια και 3ος στη σκυτάλη 4×100μ. επιφάνεια, το 2014 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λινιάνο.

Λίγο μετά την απονομή, ο Αντώνης, δήλωνε στον συνάδελφο Γιάννη Κορακή, μεταξύ των άλλων:

«Είμαι τόσα χρόνια στο χώρο, αλλά αντιμετωπίζαμε συνεχώς προβλήματα. Φέτος μπήκαμε νωρίς για προετοιμασία στην 50άρα πισίνα, κάναμε σωστή προετοιμασία και ουσιαστικά πετύχαμε αυτό που έκαναν οι άλλοι που έπαιρναν τα χρυσά. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος μ’ αυτήν την επιτυχία. Εκανα και ατομικό ρεκόρ, στα 28 μου χρόνια. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσω την καριέρα μου. Το έχω αποφασίσει. Ηθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στηρίζει, τον προπονητή μου Ηλία Καλαμαρίδη, τον διατροφολόγο μου και όλους όσοι πίστεψαν σε μένα»».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΑΡ31/07/2020

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ – 10 ΜΕ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Στη Θεσσαλονίκη δίνεται αυτό το Σάββατο (1/8) η αγωνιστική επανεκκίνηση για το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης με τη διεξαγωγή του …

Περισσοτερα
ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΑΡ22/05/2020

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Μετά το νέο προγραμματισμό των πρωταθλημάτων, η Κολυμβητική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελληνίων διοργανώσεων στο άθλημα της τεχνικής …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ