Κλάπηκε εξοπλισμός της ναυαγοσωστικής ομάδας!

Εξοπλισμό αξίας περίπου 6000 ευρώ έκλεψαν άγνωστοι δράστες από την Ναυαγοσωστική ομάδα εθελοντών που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου στα Χανιά.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Αντιπρόεδρος της Ναυαγοσωστικής Ομάδας κ. Κώστας Νικολαντωνάκης, ο οποίος σημειωτέον υπηρετεί στην Αστυνομία, η ληστεία πρέπει να συνέβη μεταξύ των ωρών 11 το βράδυ με 3 τα ξημερώματα της Τρίτης 19 Ιουνίου.

Ο ίδιος μάλιστα αντιλήφθηκε ότι κάτι συμβαίνει όταν κατά τη διάρκεια αστυνομικής περιπολίας διαπίστωσε ότι είχε παραβιαστεί η πύλη που οδηγεί στις εγκαταστάσεις της Ναυαγοσωστικής Ομάδας.

Οι δράστες αφαίρεσαν καταδυτικό εξοπλισμό, μάσκες, στολές και άλλα αντικείμενα και εξαφανίστηκαν αφήνοντας ωστόσο εμφανή σημάδια διάρρηξης, μιας και είχαν, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες,  σπάσει το λουκέτο της πόρτας στα γραφεία της ομάδας αλλά και στην πύλη που οδηγεί σε αυτά.

Όπως επεσήμανε στο Flashnews.gr o κ. Νικολαντωνάκης η καταδυτική στολή που αφαιρέθηκε, διαθέτει το χαρακτηριστικό σήμα της ομάδας, ένα δελφίνι, (βλέπε φωτό) γεγονός που ενδεχομένως βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών, καθώς τέτοιες στολές δεν υπάρχουν πολλές.

Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2010 άγνωστοι είχαν και πάλι αφαιρέσει εξοπλισμό της ομάδας αξίας 3000 ευρώ, ενώ το 2008 είχαν προκαλέσει φθορές με ένα μαχαίρι στο φουσκωτό σκάφος της Ναυαγοσωστικής Ομάδας, ενώ βρίσκονταν στο προαύλιο χώρο στις εγκαταστάσεις του ΝΟΧ., με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί.

«Φαίνεται ότι κάποιους ενοχλούμε» ανέφερε στο Flashnews.gr ο κ. Νικολαντωνάκης ο οποίος όμως τόνισε ότι το νέο αυτό περιστατικό δεν πτοεί την εθελοντική ομάδα που θα συνεχίσει κανονικά τα μαθήματα ναυαγοσωστικής στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, παρά το γεγονός ότι έχει μείνει χωρίς χρηματοδοτική στήριξη από την Πολιτεία.

Πηγή: Flashnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ
ΠΑΡ18/05/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ευχαριστεί θερμά τον κ. Στέλιο Μαλαδάκη για την σημαντική προσφορά του προς …

Περισσοτερα
ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ
ΤΕΤ14/03/2018

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΠΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΜΟΝΟΧ ΣΤΗΝ ΕΛΕΠΑΠ

Χιλιάδες καπάκια από πλαστικά μπουκάλια παρέδωσαν στο ίδρυμα της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων τα μέλη της Ναυαγοσωστικής Μονάδας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ