Η θέση του Ν.Ο. Χανίων για το κλειστό κολυμβητήριο

Με αφορμή τη δημιουργία του “νέου χάρτη” όσον αφορά τη Ναυταθλητική δραστηριότητα και με γνώμονα την εμπειρία χρόνων που ο Όμιλος κατέχει ως το μεγαλύτερο Ναυταθλητικό σωματείο, έχουμε ν’ αναφέρουμε τα εξής:

O Ναυτικός Όμιλος Χανίων έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον εάν και εφόσον το κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου λειτουργήσει, να δημιουργήσει υποδομές και ακαδημίες των τμημάτων του και εκεί. Πρωτίστως όμως ενδιαφέρεται για τη διατήρηση και τη συντήρηση του κολυμβητηρίου της Νέας Χώρας που αποτελεί και την έδρα του.
Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι στο ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ υπάρχουν ολοκληρωμένες υποδομές με 3 δεξαμενές 50, 25 και 12,5 μέτρων ικανές να φιλοξενούν και εκδηλώσεις Πανελλήνιες και Πανευρωπαϊκές όπως ήδη έχουν κάνει στο παρελθόν. Αντίθετα η έλλειψη 25 μέτρων πισίνας στις εγκαταστάσεις του Ακρωτηρίου τις καθιστά δομή επικουρική.
Στο Εθνικό κολυμβητήριο οι παρεμβάσεις που ως αυτή τη στιγμή έχουν γίνει αποτελούν μια μεγάλη επένδυση από τη Γ.Γ.Α. Αυτά που χρειάζεται να γίνουν ώστε ν’ αποτελούν οι εγκαταστάσεις πρότυπο και θελκτικό προορισμό ακόμη και για αθλητικό τουρισμό (επιθυμία των αθλητών-κολυμβητών της Ευρώπης είναι ο μαγικός συνδυασμός θάλασσα-πισίνα) κοστολογούνται απέναντι στην δαπάνη για το άνοιγμα και τη συντήρηση των νέων εγκαταστάσεων πολύ λιγότερο.
Ζητάμε, ο κόσμος του Ν.Ο.Χ., τα μέλη, οι γονείς, αθλητές, προπονητές, φίλοι, επαγγελματίες και πολίτες της Νέας Χώρας, της μεγαλύτερης συνοικίας της πόλης και ουσιαστικά της πιο παραμελημένης, την ουσιαστική διαβεβαίωση ότι ακόμη και αν δεν είναι στις αρμοδιότητες είναι όμως στις προτεραιότητες και στα ενδιαφέροντα του νέου δήμου Χανίων και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, οι εγκαταστάσεις του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.
Απευθυνόμαστε στην αθλητική ευαισθησία σας, στη μέριμνά σας για τα δρώμενα της πόλης μας έτσι ώστε να γεμίσουν οι δεξαμενές μας και να μην αφήσετε την οικονομική κρίση που έχει πλήξει σοβαρά τις επιχορηγήσεις όχι μόνο στα σωματεία αλλά και προς το Ε.Α.Κ.Χ. και να επιτρέψετε μ’ αυτό τον τρόπο να δημιουργηθεί μια πολύ φτωχή ναυταθλητική πραγματικότητα.
Δυστυχώς συζητάμε για έργα και κόστη τη στιγμή που ο κίνδυνος να κλείσουν οι υπάρχουσες ΖΩΝΤΑΝΕΣ και σφύζουσες από ζωή υποδομές είναι απολύτως υπαρκτός.
Ελπίζουμε στην ευαισθητοποίηση όλων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΠΕΜ28/07/2022

ΑΠΟ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η 3Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

O Ναυτικός Ομιλος Χανίων ανακοινώνει ότι το διάστημα μεταξύ 16 Αυγούστου και 9 Σεπτεμβρίου ξεκινά η 3η περίοδος για το …

Περισσοτερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΔΕΥ20/06/2022

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Χανίων εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια προς το αγαπητό μέλος της διοίκησης, τον έφορο του τμήματος …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ