Η πρώτη διοργάνωση Ωκεάνιου Καγιάκ στα Χανιά!

Με τη συμμετοχή αθλητών από τη Γερμανία, τη Δανία, την Ολλανδία και την Κύπρο, αλλά και με δεκάδες ακόμα αθλητές από τη χώρα μας ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Αποκορώνου διοργανώνουν το 1ο Winter Aegean Race Chania 2017 Ωκεάνιου Καγιάκ που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου στη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Αποκορώνου.

Πρόκειται για ένα νέο εγχείρημα που έχει σαν στόχο να αναδείξει αυτή την παραλλαγή του αθλήματος του Κανόε Καγιάκ και κατά δεύτερο λόγο να αποτελέσει ένα σημαντικό κίνητρο για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο νομό Χανίων.

Χαρακτηριστικά, ο έφορος του Τμήματος Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων, Νίκος Κουριδάκης, σημειώνει τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα διοργανώσουμε αυτούς τους αγώνες. Πετύχαμε να έχουμε συμμετοχές από τέσσερις χώρες, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία και Κύπρο. Η διοργάνωση δεν θα μπορούσε φυσικά να πάρει σάρκα και οστά αν δεν υπήρχε η υποστήριξη από το Δήμο Αποκορώνου που μας παρέχει φιλοξενία και πολλές ακόμα διευκολύνσεις. Επίσης έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση από τη Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών Χανίων, εξασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια των αγωνιζομένων, αλλά και του Ναυστάθμου Κρήτης που φιλοξενεί κόσμο στη Λέσχη και μάλιστα θα πραγματοποιήσουμε σε αυτό το χώρο κιόλας την εκδήλωση μας για τις απονομές. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους ιδιαίτερα, όπως και το Σύλλογο Γονέων που είναι πάντοτε αρωγός αλλά και το ΔΣ του ΝΟΧ. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αθλητές και καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες από τον κόλπο της Σούδας. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και την προώθηση του αθλητικού τουρισμού στον τόπο μας και ελπίζουμε το πρώτο μας εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία».

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Συνολικά στους αγώνες Ωκεάνιου Καγιάκ θα λάβουν μέρος 55 αθλητές και αθλήτριες. Οι συμμετοχές εκ μέρους του ΝΟΧ ανέρχονται στις 22.

Ειδικότερα, οι αθλητές που θα αγωνιστούν είναι οι εξής: Αναγνωστόπουλος, Αντωνίου, Βαρβαντάκης, Γεραιουδάκης, Κουριδάκης, Κουτσοποδιώτης, Μελεμενής, Παπασταματάκης, Πολυχρονάκης, Σηφάκης, Σώκος, Τζανακόπουλος Ιωάννης, Τζανακόπουλος Αθανάσιος και Τσουπάκης.

Και οι αθλήτριες: Ασημακοπούλου, Καράκη, Κέκελου, Μελεμενή, Παπασταματάκη, Σαράντου, Σώκου και Τζανακοπούλου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες το Σάββατο μεταξύ των ωρών 12-2 το μεσημέρι από το Βλητέ έως τις Καλύβες ενώ την Κυριακή (10.30-13.30) θα πραγματοποιηθεί η διαδρομή Καλύβες-Γεωργιούπολη. Ακολούθως, στις 3 το μεσημέρι θα γίνουν οι απονομές στη Λέσχη του Ναυστάθμου Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΠΑΡ21/07/2017

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ Ο ΜΕΛΕΜΕΝΗΣ, ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ Ο ΤΣΟΥΠΑΚΗΣ

Στο Πιτέστι της Ρουμανίας και το Γκιόρ της Ουγγαρίας θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες δύο αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, …

Περισσοτερα
ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ
ΚΥΡ09/07/2017

ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ! ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΠΡΙΝΤ

Ιστορία «γράφει» η ομάδα Κανόε Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, η οποία στο πλαίσιο του πανελλήνιου πρωταθλήματος Σπριντ που διεξήχθη …

Περισσοτερα
Χορηγοι