Φεύγουν για τους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics οι Κοτσιφάκης και Δασκαλάκης

Σε μια πολύ σημαντική διοργάνωση πρόκειται να λάβουν μέρος δύο αθλητές κανόε καγιάκ από το πρόγραμμα Special Olympics Hellas του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, συμμετέχοντας στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics που θα διεξαχθούν στο Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τις 14 έως τις 21 Μαρτίου.

Οι Ρούσσος Κοτσιφάκης και Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετέχουν 7.000 αθλητές από 190 χώρες, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 24 διαφορετικά αθλήματα. Ο, δε, συνολικός αριθμός των ατόμων που θα παραβρεθούν στην διοργάνωση θα ξεπεράσει τους 20.000, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Σύμφωνα με τον προπονητή του Ν.Ο. Χανίων, Μανώλη Αγγελάκη: «Ευχαριστώ τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Η χαρά μου είναι μεγάλη γιατί μέσω του αθλήματος του καγιάκ παρέχουμε άλλη μια διέξοδο σε αυτά τα παιδιά και παράλληλα σε ορισμένους δίνεται η δυνατότητα μέσω των Special Olympics Hellas να συμμετέχουν σε αυτή την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Το πιο σημαντικό, όμως, επίτευγμα μας είναι ότι συνυπάρχουν και συναθλούνται παράλληλα με τα τυπικά παιδιά και μέσα από την αλληλεπίδραση που υπάρχει, τα οφέλη που απορρέουν για όλους είναι πολύ σημαντικά. Κύριος σκοπός της δράση μας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να είναι η κοινωνική τους ενσωμάτωση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Νικολαντωνάκη για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε στην λειτουργία του τμήματος ειδικής άθλησης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το άθλημα της κολύμβησης, δεξιότητα η οποία είναι προϋπόθεση απαραίτητη για να συμμετέχει κάποιος σε αγώνες κανόε καγιάκ σε διεθνές επίπεδο. Τέλος, ευχαριστώ την ΑΝΕΚ LINES και την ομάδα στήριξης «Συνάνθρωπος» για την έμπρακτη στήριξη τους προς το τμήμα της ειδικής άθλησης του Ν.Ο. Χανίων».

Την ελληνική αποστολή Special Olympics συμπληρώνουν ακόμα δυο αθλητές από την Αθήνα, οι Αντώνης Εξαρχόπουλος και Νίκος Τσιγαντές. Την ευθύνη της αποστολής για το άθλημα του καγιάκ θα έχει ο προπονητής, Αλεξάντερ Νικίτοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ SPECIAL OLYMPICS
ΔΕΥ08/04/2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ «ΡΑΔΙΟ ΜΑΡΤΥΡΙΑ» ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ-ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πολιτισμός Εν Κινήσει» και στο «ράδιο Μαρτυρία» έδωσαν οι αθλητές των Special Olympics Hellas, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης και …

Περισσοτερα
ΤΜΗΜΑ SPECIAL OLYMPICS
ΣΑΒ06/04/2019

ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ ΣΕ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

Τους Ρούσσο Κοτσιφάκη και Κωσταντίνο Δασκαλάκη για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις που κατάφεραν να σημειώσει στο Αμπου Ντάμπι στο …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ