Επίσκεψη του Κ. Νικολαντωνάκη στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγ. Σαράντα Χανίων

Επίσκεψη στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων πραγματοποίησε πριν από μερικές ημέρες και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, ο εθελοντής προπονητής κολύμβησης Special Olympics Hellas του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Κώστας Νικολαντωνάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Νικολαντωνάκης μίλησε για τη σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία και ότι δεν πρέπει να μνημονεύεται μονάχα μία φορά το χρόνο, ενώ γνώρισε στα παιδιά τους διεθνείς συμβολισμούς σημάτων ΑμΕΑ, τονίζοντας τη σημασία του αθλητισμού που είναι μια διέξοδος η οποία ενώνει και κοινωνικοποιεί τα άτομα που συμμετέχουν σε αγώνες.

nikolantonakis1

Στη συνέχεια έδειξε εικόνες από τις κοινωνικές δραστηριότητες των Χανιωτών αθλητών Special Olympics Hellas από τα προπονητικά τμήματα Κολύμβησης και Κανόε Καγιάκ και από την ομάδα Μπόουλινγκ Χανιά από την επίσκεψή τους στη Σαγνγκάη της Κίνας ενώ ταυτόχρονα μίλησε για τη χαρά που νιώθουν οι αθλητές ΑμΕΑ, καθώς και οι οικογένειές τους, όταν συμμετέχουν σε δράσεις ή αγώνες.

nikolantonakis2

Επειτα, ο Κ. Νικολαντωνάκης και τα παιδιά διάβασαν από το βιβλίο “Ο υπέροχος κόσμος των νικητών”, τον όρκο του αθλητών των Special Olympics και την ιστορία “Το ποδήλατό του ήταν τ’ όνειρό του” που μιλάει για τον ενθουσιασμό αθλητή της ποδηλασίας όταν άφησε την πρώτη θέση σε συναθλητή του για να νιώσει εκείνος τη χαρά του νικητή.

nikolantonakis3

Σε ερώτηση των παιδιών γιατί προσφέρει εθελοντικά προπονήσεις κολύμβησης σε άτομα με αναπηρία, η απάντηση που έδωσε ο Κώστας Νικολαντωνάκης ήταν η εξής: «Το βασικό μου επάγγελμα είναι αστυνομικός αλλά έχω σπουδάσει στη γυμναστική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον ελεύθερό μου χρόνο τον αφιερώνω στον εθελοντισμό, βοηθώντας ΑμΕΑ μέσω της κολύμβησης διότι πιστεύω ότι έτσι μπορείς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, αφού δουλεύεις με καρδιά και ψυχή».

nikolantonakis4

nikolantonakis5

nikolantonakis6

Ο κ. Νικολαντωνάκης χάρισε ένα πανό και μια μπλούζα των Special Olympics Hellas στα παιδιά κι εκείνα του πρόσφεραν ένα κολλάζ που είχαν ετοιμάσει για εκείνον, ευχαριστώντας τον για την παρουσία του στο Σχολείο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SPECIAL OLYMPICS
ΔΕΥ10/10/2022

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ SPECIAL OLYMPICS ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ “ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2022”

Με εξαιρετική παρουσία για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων πραγματοποιήθηκαν oι πανελλήνιοι αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2022” που διεξήχθησαν …

Περισσοτερα
SPECIAL OLYMPICS
ΤΕΤ05/10/2022

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ SPECIAL OLYMPICS ΤΟΥ ΝΟΧ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ “ΛΟΥΤΡΑΚΙ 2022”

Ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα (3/10) και ολοκληρώνεται την προσεχή Παρασκευή (7/10) η συμμετοχή για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων στους πανελληνίους …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ