Επίσκεψη Κ. Νικολαντωνάκη στο ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Μαυρομματάκης»

Το ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Μαυρομματάκης» επισκέφτηκε την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, ο εθελοντής προπονητής Special Olympics του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Κώστας Νικολαντωνάκης, προκειμένου να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα (προβολή και συζήτηση) ενημέρωσης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Σχολείου για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που είχε ως θέμα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα: Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν με τον κ. Νικολαντωνάκη τις εμπειρίες του από το πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Special Olympics που διεξήχθη στο Βέλγιο, να αντιληφθούν τη σημασία και την αξία αυτών των αγώνων μέσα από κατατοπιστικά και συγκινητικά βίντεο και φωτογραφίες, να αισθανθούν τον τρόπο που η διαφορετικότητα αγωνίζεται να ξεπεράσει τα προβλήματα που στήνουν οι προκαταλήψεις και η αδιαφορία.

«Τέτοιου είδους συναντήσεις αποτελούν μαθήματα ζωής που αφορούν όλους μας και η ευαισθητοποίηση από μικρή ηλικία θα βοηθήσει ώστε ν’ αναβαθμίσουμε ποιοτικά την κοινωνία μας. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον κ. Νικολαντωνάκη για την αποδοχή της πρόσκλησής μας, την πληρότητα ως προς το περιεχόμενο και την παιδαγωγικότητα ως προς τη μέθοδο που χειρίστηκε το θέμα του. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε ξανά σε μια ανάλογη περίσταση», δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Μανωλάκης, διευθυντής του ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Μαυρομματάκης». 

 2014-10-06-11.18.55

 2014-10-06-12.00.57

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΔΕΥ06/01/2020

Η ΕΝΑΜΟΝΟΧ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ – ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Παρόντες για μια ακόμη χρονιά στον εορτασμό των Θεοφανίων ήταν τα μέλη της Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μονάδας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, …

Περισσοτερα
ΤΜΗΜΑ SPECIAL OLYMPICS
ΠΕΜ21/11/2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ SPECIAL OLYMPICS

Ενημέρωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου Αποκορώνου σχετικά με τα Special Olympics Hellas παρείχαν τις προηγούμενες …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ