Εμπειρίες και διακρίσεις για Χανιώτες στο παγκόσμιο SUP της Πολωνίας

Μια εξαιρετική εμπειρία, σημειώνοντας μάλιστα σημαντικές διακρίσεις, κατάφεραν να ζήσουν οι αθλητές της Εθνικής ομάδας SUP οι οποίοι πήραν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Βαλτική θάλασσα και συγκεκριμένα στην Γκντύνια της Πολωνίας το διάστημα που 7 μέχρι 11 Σεπτεμβρίου.

Οι Νικόλαος Διακάκης, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευτυχία Αλεξανδράκη και Κατερίνα Κισσαμιτάκη ήταν οι αθλητές που εκπροσώπησαν τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, βιώνοντας μια πραγματικά πολύ δυνατή εμπειρία, ζώντας πρωτόγνωρες στιγμές, τις οποίες και ευχαριστήθηκαν.

Μαζί τους ήταν όμως επίσης τρία ακόμα άτομα από τα Χανιά που βίωσαν και αυτοί την εμπειρία των αγώνων. Πρόκειται για τους Χρήστο Πισσαδάκη και Νίκο Μαλεκάκη από τον Αθλητικό Σύλλογο Ιστιοσανίδας και Κυματολίσθησης Χανίων και τον Γιώργο Κλεινάκη ο οποίος αγωνίστηκε ως αθλητής του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Θαλάσσιου Σκι και Κυματολίσθησης Χανίων.

Οι πιο μεγάλες επιτυχίες σημειώθηκαν στα ομαδικά αγωνίσματα, εκεί όπου οι Ελληνες αθλητές κατάφεραν να κατακτήσουν τρία μετάλλια, δύο ασημένια και ένα χάλκινο, αλλά και μία 4η θέση. Στα ατομικά εξαιρετική ήταν η προσπάθεια όλων των αθλητών, όπως μαρτυρούν τα αποτελέσματά τους.

Πιο συγκεκριμένα, το ασημένιο μετάλλιο κερδήθηκε από τους Νίκο Διακάκη, Χρήστο Πισσαδάκη και Νίκο Μαλεκάκη, ενώ η Κατερίνα Κισσαμιτάκη και η Ευτυχία Αλεξανδράκη κατέκτησαν ένα ασημένιο και ένα χάλκινο αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΟΜΑΔΙΚΑ

Ασημένιο μετάλλιο

• Πισσαδάκης Χρήστος, Διακάκης Νικόλαος, Μαλεκάκης Νικόλαος στο Technical Junior Men
• Λογοθέτη Κυριακή, Βαφειάδου Ειρήνη, Κισσαμιτάκη Αικατερίνη στο Technical Junior Women

Χάλκινο μετάλλιο

• Λογοθέτη Κυριακή, Μπερή Μαρία, Βαφειάδου Ειρήνη, Αλεξανδράκη Ευτυχία στο Long Distance Junior Women.

4η θέση

• Πισσαδάκης Χρήστος, Διακάκης Νικόλαος, Μαλεκάκης Νικόλαος, Κωνσταντίνου Ανδρέας στο Long Distance Junior Men.

ΑΤΟΜΙΚΑ

4η θέση

• Κισσαμιτάκη Αικατερίνη στο Final C Sprint Junior Women
• Κισσαμιτάκη Αικατερίνη στο 3nd Heat Technical Junior Women

5η θέση

• Διακάκης Νικόλαος Final B Sprint Junior Men
• Διακάκης Νικόλαος στο 5th Heat Technical Junior Men
• Κωνσταντίνου Ανδρέας στο 7th Heat Technical Junior Men

6η θέση

• Αλεξανδράκη Ευτυχία στο 4th Heat Technical Junior Women
• Κλεινάκης Γεώργιος στο Final C Sprint Master Men 40+

8η θέση

• Κλεινάκης Γεώργιος στο 1st Semifinal Technical Masters Men 40+

16η θέση

• Κλεινάκης Γεώργιος στο Long Distance Men 40+

41η θέση

• Διακάκης Νικόλαος στο Long Distance Junior Men

43η θέση

• Κωνσταντίνου Ανδρέας στο Long Distance Junior Men

Να σημειωθεί ότι στον τελικό (Final A) του αγωνίσματος του Sprint η Αλεξανδράκη ανετράπη λίγο πριν τον τερματισμό με συνέχεια να τερματίσει το σκάφος (σανίδα SUP) και να στερηθεί την 4η θέση.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πήραν μέρος πάνω από 600 αθλητές από 47 συνολικά χώρες, συμμετέχοντας σε αγωνίσματα όλων των κατηγοριών. Μάλιστα, να σημειωθεί η πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν αντίξοες.

Σύμφωνα με τον προπονητή του ΝΟ Χανίων και ομοσπονδιακό τεχνικό, Μαν. Αγγελάκη: «Η γνώση και η εμπειρία που αποκτήθηκαν, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Το SUP είναι ένα άθλημα ραγδαία εξελισσόμενο, το οποίο φλερτάρει στο μέλλον με την είσοδο στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τα αποτελέσματα που έφεραν. Η συμβολή του Γιώργου Κλεινάκη ήταν καθοριστική, τον οποίο κι ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα έχει προσφέρει μέχρι τώρα στο τμήμα SUP του Ναυτικού Ομίλου. Να τονίσω πως η συνολική παρουσία της ελληνικής αποστολής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν εξαιρετική, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον» καταλήγει ο Μαν. Αγγελάκης.

Από την πλευρά του, ο έφορος του τμήματος κανόε καγιάκ και SUP του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ελληνικής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ, Νίκος Κουριδάκης τονίζει: «Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές της ελληνικής αποστολής για τις εμφανίσεις τους, το πολύ καλό πρόσωπο που έδειξαν, αλλά και στα παιδιά του Ναυτικού Ομίλου που τα πήγαν εξαιρετικά. Η αποστολή σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα συνδυάστηκε συνολικά από μεγάλη επιτυχία. Ως ελληνική ομοσπονδία κανόε καγιάκ είμαστε υπερήφανοι για την αγωνιστική προσπάθεια, όσο και για τη στήριξη που είχαμε. Αλλωστε, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μία χανιώτικη εταιρεία, η ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ, φρόντισε για την ενδυμασία όλης της αποστολής, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, όπως επίσης ευχαριστούμε την ΑΝΕΚ LINES».

Δίπλα στο τμήμα κανόε καγιάκ & SUP του ΝΟ Χανίων είναι πάντα ο επίσημος χορηγός ΑΝΕΚ LINES, καθώς και η Τράπεζα Χανίων και τα Νερά ΣΑΜΑΡΙΑ. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ταξιδιωτικό γραφείο ΚYRIAKAKIS TRAVEL για την αμέριστη στήριξη του τόσο στον όμιλό μας, την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, καθώς και το Φυσικοθεραπευτήριο “ΦΥΣΙΟΚΙΝΙSIS”, τον Σπανουδάκη Γιάννη “Πρακτορείο ασφαλειών “A.I.B. LEADERS BROKERS” και το ειδικό συνεργείο αυτοκινήτων “Μπερτάκης Ανδρέας & ΣΙΑ ΟΕ”, Αφοί Περβολαράκη ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ – SERVICE – ΕΜΠΟΡΙΑ ΣΚΑΦΩΝ και το Εστιατόριο Βασιλικός & δυόσμος στην Καλλιθέα για την ευγενική τους προσφορά προς το τμήμα.
Τέλος να επισημάνουμε ότι ο Ιματισμός της Εθνικής Ομάδας SUP για το 2022 είναι χορηγία της εταιρίας ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ – ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΟΡΕΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές στο τμήμα κανόε καγιάκ και SUP έχουν ξεκινήσει για αγόρια και κορίτσια από 8 ετών και άνω. Προπονήσεις πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 15:00-17:00 και κάθε Σάββατο 09:00-11:00 στο Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας.
Πληροφορίες: Μαν. Αγγελάκης 6977245423.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SUP
ΣΑΒ08/10/2022

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ 26 ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ “CHANIA IRON CHALLENGE”

Διασυλλογικοί αγώνες SUP διεξήχθησαν στην Χρυσή Ακτή. Σε αυτούς πήρε μέρος ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων, καταφέρνοντας να πετύχει μια πολύ …

Περισσοτερα
SUP
ΤΕΤ28/09/2022

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ON SUP”

Σε μια νέα αγωνιστική δράση πήρε μέρος η ομάδα SUP του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, συμμετέχοντας σε διασυλλογικούς αγώνες που διοργανώθηκαν …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ