Εγραψε ιστορία στην Κωνσταντινούπολη η Σκυλουράκη

Μια εντυπωσιακή επίδοση σημείωσε η Χριστιάνα Σκυλουράκη στην παρθενική της συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Η 14χρονη Χανιώτισσα πρωταθλήτρια αναδείχτηκε στην 5η θέση στα 1500μ. επιφάνεια με επίδοση 13.49.61, η οποία αποτελεί όχι μόνο πανελλήνιο ρεκόρ σε διπλή κατηγορία, αυτές των Κορασίδων και Νεανίδων, αλλά είναι και ο δεύτερος καλύτερος χρόνος όλων των εποχών σε όλες τις κατηγορίες, μεταξύ άλλων και Γυναικών που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα! Συγκεκριμένα, ο χρόνος της Σκυλουράκη είναι αμέσως μετά το 13:40.85 το οποίο είχε σημειώσει η Ευανθία Γεωργίου στις 12 Μαΐου 2006 στο πλαίσιο του πανελλήνιου πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών, που είναι μάλιστα πανευρωπαϊκό ρεκόρ.

Ακόμη, απόδειξη για το πόσο σημαντική είναι αυτή η επίδοση για την Σκυλουράκη, ο χρόνος αυτός θεωρείται ο καλύτερος παγκοσμίως που έχει σημειωθεί στην ιστορία του αθλήματος από 14χρονη κολυμβήτρια!

Από εκεί και πέρα, η Ευαγγελία Ριτζάκη βρέθηκε μαζί με τη μεικτή σκυτάλη 4×50μ. επιφάνεια στην 6η θέση, σε μια σημαντική διάκριση για την Εθνική μας ομάδα. Συγκεκριμένα, την κούρσα αποτέλεσαν οι Μποτσίν, Ριτζάκη, Ακριτίδου και Βαλαλάς, με το χρόνο των αθλητών μας να είναι 1.11.94, χρόνος που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Να σημειωθεί ότι παρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης είναι ο Ηλίας Καλαμαρίδης, με τον προπονητή του Ναυτικού Ομίλου Χανίων να βρίσκεται δίπλα στις δύο Χανιώτισσες πρωταθλήτριες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΕΥ10/12/2018

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Η εξαιρετική επίδοση της Χριστιάνας Σκυλουράκη στα 400μ. Υ/Β με 3:14.00 ξεχώρισε στην ημερίδα τεχνικής κολύμβησης που διεξήχθη την Κυριακή …

Περισσοτερα
ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΕΜ06/12/2018

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Η πρώτη ημερίδα τεχνικής κολύμβησης διεξάγεται αυτή την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Κολυμβητήριο Χανίων. Συνολικά, 72 αθλητές και αθλήτριες θα …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ