Χαρά και ικανοποίηση στο τμήμα της Τεχνικής για το όριο και τις επιδόσεις

Χαρά και ικανοποίηση στο τμήμα Τεχνικής Κολύμβησης δημιουργούν οι επιδόσεις που σημείωσαν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στους Χειμερινούς αγώνες Νοτίου Ελλάδας που διεξήχθησαν στο Κολυμβητήριο Πειραιά.

Χωρίς αμφιβολία, η επίδοση που ξεχωρίζει είναι αυτή της Χριστιάνας Σκυλουράκη στα 1500μ. επιφάνεια, με τη 14χρονη πρωταθλήτρια να σφραγίζει το όριο για την Εθνική ομάδα και να εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων, παρότι η ίδια μικρότερης κατηγορίας, αφού είναι κορασίδα.

«Επεσα για πρώτη φορά στα 1500 επειδή άλλαξα κατηγορία. Ηταν η πρώτη μέρα και γενικά ένιωθα ξεκούραστη και σε καλή κατάσταση. Στη συνέχεια, κολύμπησα στα 400 Υ/Β και πήγα αρκετά καλά, βελτιώνοντας το χρόνο μου, χάνοντας για 14 κλάσματα το όριο, αλλά δεν πειράζει» σχολιάζει στις δηλώσεις η Σκυλουράκη, προσθέτοντας ακόμα ότι, «είμαι μικρή και δεν το έχω ακόμα συνειδητοποιήσει ότι θα αγωνιστώ σε ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενη όμως. Πιστεύω ότι έχω κάνει μια αρκετά καλή αρχή, διότι πέρσι ξεκίνησα με πολλά πανελλήνια ρεκόρ. Γενικά, πιστεύω ότι με τη βοήθεια του προπονητή μου, της διατροφολόγου μου, Κατερίνας Καλαμαρίδη και εννοείται των γονιών μου θα καταφέρω το καλύτερο δυνατό», καταλήγει.

Σκυλουράκη.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΔΗ

Ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Καλαμαρίδης, στέκεται στις δηλώσεις του στην γενικότερη καλή παρουσία που είχαν οι αθλητές του στους Χειμερινούς αγώνες, ενώ για τη Σκυλουράκη συγκεκριμένα σημειώνει ότι έχει όλες τις περγαμηνές να έχει μια πολύ καλή εξέλιξη στην καριέρα της.

«Νομίζω ότι ήταν από τις καλύτερες μας παρουσίες τα τελευταία χρόνια και σε αυτό συνετέλεσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η πισίνα των 50μ. ήταν ανοικτή το χειμώνα, κάτι που μας βοήθησε πάρα πολύ και ελπίζουμε η προσπάθεια που καταβάλλει ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων να συνεχιστεί», τονίζει ο Ηλ. Καλαμαρίδης, λέγοντας στη συνέχεια τα εξής: «Το χαρακτηριστικό των αγώνων είναι πως είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή αφού πήραν μέρος πάνω από 350 αθλητές από 15 σωματεία από τη Νοτ. Ελλάδα. Οι χρόνοι είναι ικανοποιητικοί και δημιουργούν για τα δικά μας παιδιά τις προϋποθέσεις για να έχουμε στο μέλλον μια καλή πορεία, παρότι έχει γίνει μια μεγάλη ανανέωση στην ομάδα μας. Ευελπιστούμε η πορεία που έχει το Τμήμα από τα παιδιά που έχουν σταματήσει ότι θα έχει συνέχεια, μιας και οι ηλικίες που απαρτίζουν την ομάδα μας αυτή τη στιγμή είναι μεσαίες και μικρές, γεγονός που δίνει πολλές προοπτικές για το μέλλον. Τα τελευταία χρόνια είχαμε κάποιους πολύ μεγάλους αθλητές, παγκοσμίου και πανευρωπαϊκού επίπεδου, ένα γεγονός που μας δημιουργεί την υποχρέωση και την ανάγκη να μπορέσουμε να δώσουμε καινούργια παιδιά στην Εθνική ομάδα και να μπορέσουν και αυτοί να έχουν ανάλογες επιτυχίες και να μας κάνουν πάλι υπερήφανους. Για τη Σκυλουράκη, είναι από τις μικρότερες αθλήτριες στην ιστορία της τεχνικής κολύμβησης που καταφέρνουν τέτοιες διακρίσεις, καθώς παρότι κορασίδα θα συμμετάσχει σε ένα πανευρωπαϊκό νεανίδων. Οι προοπτικές της είναι πολύ καλές και πιστεύω ότι αν συνεχίσει την προσπάθειά της με σοβαρότητα, πειθαρχία και συνέπεια θα έχει μια πολύ καλή εξέλιξη», καταλήγει ο τεχνικός του τμήματος τεχνικής κολύμβησης του ΝΟΧ.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ

Από την πλευρά τους και σχολιάζοντας τις επιδόσεις τους, οι τέσσερις αθλητές του Ναυτικού Ομίλου που βρέθηκαν κοντά στα όρια, χάνοντας αυτή την ευκαιρία για κάποια… κλάσματα του δευτερολέπτου, τονίζουν τα εξής:

Ο Θανάσης Δημουλιός

«Πριν την κούρσα σκέφτηκα κάποια πράγματα που έπρεπε να κάνω και μου βγήκαν, με αποτέλεσμα να έχω αυτό το χρόνο ο οποίος είναι πολύ κοντά σε αυτό που θέλω. Ο στόχος μου είναι η Εθνική ομάδα. Είναι από τους μεγάλους στόχους που έχω βάλει στην καριέρα μου και ελπίζω να τον πετύχω. Είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι στο τμήμα τεχνικής κολύμβησης, τα παιδιά και ο προπονητής είναι πολύ φιλικοί μαζί μου και νιώθω μία χαρά».

Η Μαρία Λαμπαρδάκη

«Υπήρξε μία ικανοποιητική προσπάθεια γενικότερα από όλα τα παιδιά ενώ προσωπικά κατάφερα να βελτιώσω τους χρόνους μου. Στα 100μ. επιφάνεια δεν τα πήγα τόσο καλά, βελτίωσα μεν το χρόνο μου, όμως πήγα λίγο πιο αργά απ’ ό,τι ήθελα. Μετά από συζήτηση που είχαμε με τον προπονητή μου, μου είπε να προσέξω κάποια πράγματα, μ’ έκανε να το πιστέψω και με βοήθησε κι έτσι στη σκυτάλη βγήκε ένας πολύ καλύτερος χρόνος ο οποίος είναι κοντά στα όρια της Εθνικής. Εννοείται ότι ο στόχος μου είναι να καταφέρω αυτό που πέτυχε η αδερφή μου, η Ροζάννα, που βρέθηκε στην Εθνική ομάδα. Θέλω να ακολουθήσω τα βήματά της γιατί ήταν πάντα το είδωλό μου και θα ‘θελα να της μοιάσω πολύ».

Η Ευαγγελία Ριτζάκη

«Στο 100άρι δεν είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα, στο 200άρι βρέθηκα πιο κοντά και στη σκυτάλη ο χρόνος μου ήταν αρκετά κοντά στο όριο, είχα μια ικανοποιητική παρουσία σε αυτό το αγώνισμα. Ο στόχος μου φέτος είναι η Εθνική ομάδα και εύχομαι να πραγματοποιηθεί. Γενικότερα, στο πρωτάθλημα υπήρχε πολύ κούραση και ήταν αρκετά απαιτητικό».

Ο Αστέριος Κούτρης

«Γενικά, πήγαμε όλοι πολύ καλά. Στο ατομικό μου αγώνισμα, νομίζω για 7 κλάσματα του δευτερολέπτου δεν έπιασα το όριο της Εθνικής. Στις σκυτάλες πήγαμε όλοι πολύ καλύτερα, ίσως γιατί δεν ήμασταν τόσο αγχωμένοι και νιώθαμε πολύ δεμένοι ο ένας με τον άλλο. Πιστεύω ότι ο στόχος για όλους τους αθλητές είναι να βελτιώνονται. Προσωπικά θέλω να προσπαθήσω για το καλύτερο και να πιάσω το όριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΕΜ21/03/2019

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ν. ΕΛΛΑΔΟΣ

Μετά από μία μακρά προετοιμασία, ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων λαμβάνει μέρος αυτό το Σαββατοκύριακο στο χειμερινό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης Νότιου …

Περισσοτερα
ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΔΕΥ25/02/2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ

Με σύμμαχο τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο Χανίων η ημερίδα τεχνικής …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ