Απονομή πτυχίων στην 42η σχολή ανοικτής θάλασσας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (5/12) η απονομή πτυχίων σε 20 ιστιοπλόους οι οποίοι αποφοίτησαν από την 42η σχολή ανοικτής θάλασσας που λειτούργησε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων.

Η πρόεδρος του ΝΟΧ, Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη, αναφέρθηκε στο έργο του τμήματος ιστιοπλοΐας και συνεχάρη τους εκπαιδευτές και τους μαθητές.

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος ανάπτυξης του τμήματος, Κωνσταντίνος Μανιουδάκης, παρουσίασε τον σκοπό και τα αντικείμενα διδασκαλίας, καθώς και τους εκπαιδευτές ως εξής:

• Η σχολή ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας: Ο ΝΟΧ, πρωτοπόρος στην Κρήτη, άρχισε ουσιαστικά να λειτουργεί σχολές το 1984, οπότε και ξεκίνησε η ανάπτυξη του αθλήματος με τα πρώτα σκάφη που έφτασαν στον τόπο μας. Από την αρχή υπήρξε στενή συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ομιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.) που εξακολουθεί μέχρι σήμερα και ο κανονισμός εκπαίδευσης που εφαρμόζεται είναι του Π.Ο.Ι.Α.Θ.. Γι’ αυτό και τα πτυχία που απονέμονται, αποδίδονται από τον Π.Ο.Ι.Α.Θ..

• Σκοπός της σχολής που απευθύνεται σε αρχάριους είναι να καταστήσει ικανά πληρώματα, τα οποία αργότερα με την απόκτηση σχετικής εμπειρίας θα μπορέσουν να κυβερνήσουν ιστιοπλοϊκά σκάφη. Προς επίτευξη του σκοπού επιλέγονται ανάλογα οι τομές εκπαίδευσης οι οποίοι αναλύθηκαν και επισημάνθηκε η αξία τους. Aνάλογα κατανέμονται και οι εκπαιδευτικές ώρες σε 64 πρακτικά μαθήματα επί του σκάφους, 45 θεωρητικά και 3 εξετάσεις.

• Εκπαιδευτής της σχολής είναι ο Μάκης Βασιλάκης, με πολυετή εμπειρία και στενός συνεργάτης του ΝΟΧ από το 1984, όχι μόνο στην εκπαίδευση, αλλά και στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στα Χανιά.
Στη σχολή επιπλέον κλήθηκαν και δίδαξαν ο κ. Μανιουδάκης (ασφάλεια στην θάλασσα και την ακτοπλοΐα) ο κ. Λέκκας, πρώην διευθυντής της ΕΜΥ (μετεωρολογία) και ο αρχηγός της εθελοντικής ναυαγοσωστικής μονάδας του ΝΟΧ, Στράτος Λεβεντάκης (πρώτες βοήθειες).

Κλείνοντας την παρουσίαση, επισημάνθηκε η αξία της συνέχισης της εκπαίδευσης προς απόκτηση των αναγκαίων εμπειριών για να καταστούν οι απόφοιτοι όχι μόνο ικανά πληρώματα, αλλά και ικανοί κυβερνήτες σκαφών ανοικτής θάλασσας. Η ενθάρρυνση των νέων ιστιοπλόων μας από τους κυβερνήτες των ναυταθλητικών μας σκαφών για αξιοποίηση ως πληρώματα θα είναι επωφελής. Επίσης, το εκπαιδευτικό σκάφος του ΝΟΧ «Θαλασσοπόρος» διατίθεται γι’ αυτό το σκοπό.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ

Αναλυτικά, οι πτυχιούχοι της 42ης σχολής ανοικτής θάλασσας είναι οι εξής:
Αγγελόπουλος Ιωάννης-Βλάσιος, Αγγελόπουλος Νικόλαος, Αλαμάγκος Ιωάννης-Παναγιώτης, Ανουσάκη Ιωάννα, Βάμβουκα Μαρία, Θεοδωράκης Σπυρίδων, Θωμαδάκης Ιωάννης, Κάββουρας Σωτήριος, Καρανικόλας Ιάσωνας, Κοντουδάκης Ιωάννης, Νικολόπουλος Αναστάσιος, Παντελής Ηλίας, Πομάρες Ντι Τζερόνιμο Ιωάννα, Ραλλίδης Περικλής, Ραυτάκης Παντελής, Σαλαμός Αστέριος, Τριχάκης Ιωάννης, Φιλιππόπουλος Χρήστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΤΡΙ21/01/2020

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΙΘΡΑ» ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ «ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ»

Ο πρώτος ιστιοπλοϊκός αγώνας για το 2020 στο πλαίσιο του τοπικού, κοινού πρωταθλήματος ΝΟΧ-ΙOΧ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (19/1). Ο …

Περισσοτερα
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΠΕΜ16/01/2020

ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΐΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΟΧ-ΙΟΧ

Αγώνα ιστιοπλοΐας διοργανώνει ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων την προσεχή Κυριακή (19/1) για σκάφη ανοικτής θάλασσας. Πρόκειται για έναν ακόμη αγώνα …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ