Αφιέρωμα της ΚΟΕ στο τμήμα Τεχνικής Κολύμβησης

Αναφορά στις επιτυχίες που κατάφερε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών και προαγωνιστικών ηλικιών πραγματοποιεί στην ιστοσελίδα της, η Κολυμβητική Ομοσπονδία. Μεταξύ άλλων φιλοξενούνται δηλώσεις από τον προπονητή του τμήματος, Ηλία Καλαμαρίδη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαμαρίδης τονίζει ότι, «στόχος» είναι «οι αθλητές μας να ενταχθούν στην Εθνική ομάδα».

Αναλυτικά το σχετικό δημοσίευμα στην ΚΟΕ έχει ως εξής:

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Ν.Ο. Χανίων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών και προαγωνιστικών ηλικιών της τεχνικής κολύμβησης, με την ομάδα της Κρήτης να καταλαμβάνει τη 2η θέση στη γενική βαθμολογία με 890.5 βαθμούς. Επιπλέον, είχε μία πολύ καλή παρουσία και στις επιμέρους κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, ήταν 1η στην βαθμολογία των κοριτσιών (γυναικών, νεανίδων, κορασίδων, παγκορασίδων Α, παγκορασίδων Β) με 429 βαθμούς και 2η στα αγόρια (ανδρών, εφήβων, παίδων, παμπαίδων Α, παμπαίδων Β) με 461.5 πόντους. Στην κατηγορία της προαγωνιστικής κατηγορίας κατέλαβε την 5η θέση με 58 βαθμούς.

Για τις επιτυχίες αυτές του συλλόγου μίλησε ο προπονητής Ηλίας Καλαμαρίδης, τονίζοντας τα εξής: «Ηταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, με την έκβαση της διοργάνωσης να ήταν άκρως επιτυχημένη. Ο Ν.Ο. Χανίων έχει μία μεγάλη ιστορία στο χώρο της τεχνικής κολύμβησης τα τελευταία 20 χρόνια, έχοντας 12 κατακτήσεις ΟΠΕΝ και 8 πανελλήνια πρωταθλήματα. Φέτος, παρουσιάσαμε μια καλύτερη ομάδα και πορεία, με κάποιες ανακατατάξεις που κάναμε και αυτό το αποδεικνύουν τα πανελλήνια ρεκόρ αλλά και οι πολύ καλές επιδόσεις που επιτεύχθηκαν από τους αθλητές μας. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι οι επιτυχίες έχουν επιτευχθεί από αθλητές που είναι Χανιώτες και όχι από κάποιους που έχουν έρθει μέσω μεταγραφής από άλλη ομάδα, δείχνοντας με αυτό το τρόπο την τεχνική κολυμβητική παιδεία που προσπαθούμε να περάσουμε στα νέα παιδιά. Τα πρώτα δείγματα των αθλητών/τριων μας είναι άκρως ενθαρρυντικά. Οι αθλητές μας δείχνουν μια συνέπεια και θέληση για το αγώνισμα με τον στόχο του σωματείου μας να μην είναι άλλος από το να μπορέσουν τα παιδιά αυτά να ενταχθούν στην εθνική ομάδα της Ελλάδας και να φέρουν επιτυχίες σε διεθνούς αγώνες. Αυτό θα είναι το επιστέγασμα των κόπων όλων όσων έχουν κάνει στην αθλητική τους σταδιοδρομία».

Στη συνέχεια υπογράμμισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το χειμώνα, επισημαίνοντας: «Αρνητικά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα με το κολυμβητήριο να κλείνει και ως αποτέλεσμα αυτού να κάνουμε προπόνηση σε 25άρα πισίνα και όχι σε 50άρα κάτι το οποίο οδηγεί λόγω της ιδιαιτερότητας του αθλήματος σε περαιτέρω αρνητικά φαινόμενα όπως ότι στο παρελθόν έχει σημειωθεί και τραυματισμός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΑΡ03/08/2018

«ΧΑΛΚΙΝΗ» ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΣΚΥΛΟΥΡΑΚΗ

Οι επιτυχίες για την ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη συνεχίζονται και στην ανοικτή θάλασσα. …

Περισσοτερα
ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΠΕΜ02/08/2018

ΣΤΗΝ 5Η ΘΕΣΗ ΣΤΑ 4×100 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΣΚΥΛΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΡΙΤΖΑΚΗ

Την 5η θέση στη σκυτάλη 4×100 επιφάνεια κατέκτησαν η Χριστιάνα Σκυλουράκη και η Ευαγγελία Ριτζάκη στην τρίτη μέρα του Ευρωπαϊκού …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard
Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ