Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ.: Πλούσιο σε δράσεις το 2015

 

Πλούσιο σε δράσεις για την Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων (Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ.) ήταν το έτος 2015, συνεχίζοντας έτσι το έργο που προσφέρει στην κοινωνία από την πρώτη μέρα ίδρυσής της, το 1995.
Η Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ανήκει στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Υπουργείου Εσωτερικών από το 2003. Από το 2011 λόγω της οικονομικής κρίσης αναγκάζεται, παρά το έντονο φιλανθρωπικό της έργο, να λειτουργεί χωρίς κρατική χρηματοδότηση

Η ομάδα απαρτίζεται από εθελοντές Πτυχιούχους Ναυαγοσώστες που βρίσκονται σε ετοιμότητα για διάσωση της ανθρώπινης ζωής στο υγρό στοιχείο (θάλασσα, λίμνη, ποτάμι, πλημμύρες, θεομηνίες κ.α.) και στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί ότι η χώρα μας παρότι είναι μια ιστορική ναυτική χώρα με ακτογραμμή 16.000 χλμ., εκ των οποίων τα 3.000 χλμ. είναι παραλίες, βρίσκεται στην 1η θέση σε πνιγμούς στην Ευρώπη και δεύτερη παγκοσμίως!

Ως Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, σκοπός είναι να γίνεται οτιδήποτε μπορεί να μειώσει αυτά τα τραγικά στατιστικά. Παράλληλα, από τις σημαντικότερες δράσεις της Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ. είναι η ενημέρωση προς τον κόσμο και ειδικότερα στις μικρότερες ηλικίες, σχετικά με την πρόληψη ατυχημάτων σε θάλασσα και σε πισίνα.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ.

Σε ό,τι αφορά το 2015, η Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ. συμμετείχε στις εξής δράσεις, παρέχοντας δωρεάν τις υπηρεσίες της στην ομαλή διεξαγωγή τους με την κάλυψη στο υγρό στοιχείο:

– Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (5/6/15): Καθαρισμός βυθού και ακτών της βραχονησίδας Λαζαρέτα μαζί με τους “Φίλους του Βυθού” και άλλους φορείς.
– Αγώνες τριάθλου “Υπερκοπέλι” και “Υπερκοπελάκι 6” προς ενίσχυση του Συλλόγου “Ορίζοντας”.
– Αγώνας διάθλου “AQUATHLON 2015” που διοργάνωσε ο Α.Σ. Ανεμος.
– Αγώνες Κανόε Καγιάκ (Σούδα)
– Εκδήλωση “Santa Run”.

ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ.

Οι ενημερώσεις που αφορούσαν ως θέμα την πρόληψη ατυχημάτων σε θάλασσα και σε πισίνα πραγματοποιήθηκαν σε παιδιά ηλικίας 6-12 χρονών και ήταν οι εξής για το 2015:

– ART CAMP (15 παιδιά)
– Ολοήμερο δημιουργικής απασχόλησης Δήμου Χανίων (100 παιδιά)
– Κέντρο παιδικής δημιουργίας στα Παχιανά του ΟΔΟΙΚΟΙΠ του Δήμου Χανίων (20 παιδιά)
– Ολοήμερο δημιουργικής απασχόλησης του Ν.Ο. Χανίων με πρακτική στην πισίνα (135 παιδιά)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ.

17

16

15

14

13

12

11

10

7

6

5

4

3

2

1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ
ΣΑΒ12/09/2020

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ 13Ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ

Το τμήμα Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μονάδας Ναυτικού Ομίλου Χανίων (Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ.) ενημερώνει ότι ξεκινούν οι εγγραφές για το 13ο σχολείο εθελοντών ναυαγοσωστών …

Περισσοτερα
ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ
ΠΕΜ20/08/2020

Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΟΥΧΑΚΗ

Τη στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Χανίων είχε το σπουδαίο εγχείρημα του Κώστα Βαρουχάκη που στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία, κολυμπώντας μια …

Περισσοτερα
ANEK

Enetikon Restaurant

Ocean Lifeguard

Χορηγοι
ΣΥΝΚΑ